– Nærmiljøet har holdt meg i form

Geir Olav Lauritzen har flyttet til Kringsjå for tolv år siden. Det har hjulpet ham til å holde seg i form, mener han selv. Folkehelseinstituttet vil vite om det også gjelder flere. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Kringsjå-mannen Geir Olav Lauritzen lot seg teste i undersøkelsen da han var 30. Nå er han 39 og mener selv han er i like god form.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2009 kl 14:13

KRINGSJÅ:

— Jeg takket ja til å delta fordi det var en god mulighet til å få en gratis helsesjekk, sier Lauritzen.

Ni år etter at han deltok i den store helseundersøkelsen har han fylt ut spørreskjemaet som oppsummerer status i dag. Selv føler han seg fortsatt i bra helsemessig form, noe undersøkelsen sist gang også bekreftet.

— På den tida drev jeg aktivt med friidrett; konkurranseløping, og trente hver dag og vel så det, og var veldig opptatt av kostholdet, sier Lauritzen.

Han la opp den 15-årige løpekarrieren for fire år siden. I dag trener han fortsatt fast, enn dog mer for trimmens skyld.

— I en periode var treningen såpass intens, at det nesten ble litt mer enn forsvarlig mengde, sier Lauritzen.

Som en del andre idrettsfolk pådro han seg plager og slitasjeskader på grunn av treningen.

Lauritzen jobber i IT-bransjen, og har en tidvis stillesittende arbeidsdag. Men han tror ikke det er slik at de som er i lite fysisk arbeid er dårligere til å bevege på seg enn andre.

— Nei, tvert imot. Mitt inntrykk er at akademikere generelt er flinkere til å trimme i forhold til andre grupper i samfunnet.

Da han flyttet fra Groruddalen til Kringsjå for 12 år siden, var det blant annet på grunn av nærheten til gode treningsfasiliteter for løping.

— Jeg tror det å bo i Nordre Aker har hatt en positiv virkning på helsen min. Hadde jeg bodd i byen ville jeg nok ha trent mindre, konkluderer Lauritzen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...