ANNONSE
Annonse

– Paradis på jorden

Elever og ansatte fra skolen opptrådte.

Sterke elevskildringer da Oslo Voksenopplæring åpnet i nye lokaler i Nydalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2009 kl 12:26

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NYDALEN: Fabian Stang klippet snoren da skolen åpnet i nye lokaler i Nydalen 9. desember. Tidligere og nåværende elever bidro med sang, dikt og hilsener. Det ble en stemningsfull og sterk opplevelse.

— Ny start i livet

Tidligere elev Rune Bondesen fortalte sin historie om et mangeårig, tungt rusmisbruk. Da han kom seg ut av det, ble han tipset om voksenopplæringen i Oslo. Der fikk han lære data- og fotobehandling.

— I dag har jeg tatt cirka 50.000 bilder, og hatt en rekke utstillinger. Jeg har blitt innkjøpt av Oslo kommune tre ganger, holder foredrag og driver privat fotoopplæring, sier Bondesen.

Han underviser blant annet i prosjektet Rusfritt miljø og på voksenopplæringen i Nydalen.

— Her fikk jeg formidabel hjelp. Jeg har fått sett på andre sider av livet. Det er alltid noen som har tid til deg her, sier Bondesen.

— Jeg er glad for at jeg har fått lære av dere, sa Manchure Safari. Hun er opprinnelig fra Persia, og leste et egenskrevet dikt for de fremmøtte.

— Jeg vil sende en hilsen hjem til Iran; gjennom kunnskap, teknologi og kultur kan vi lage paradis i verden, sa Safari, og takket for den hjelp og støtte hun har fått fra voksenopplæringen.

— Jeg kan!

Hilde Gunn Korsmo rørte både ordføreren og undervisningsdirektøren med sin historie om en niårig grunnskole med dysleksi, hvor hun ble fortalt at det ikke var håp for henne.

— Du kan ikke lære noe du, sa de til meg. Etter 30 år hjemme kom jeg tilfeldigvis over voksenopplæringen. Her fant jeg ut at alle lærer ikke likt. Her har lærerne tid til deg. De har lært meg å lese og skrive. Jeg hadde ikke lest en bok i mitt liv da jeg kom hit. Her sa de at jeg måtte i alle fall prøve, sa Korsmo.

— Takk til læremestrene i Nydalen.

Skal gjøre en forskjell

— Voksenopplæring betyr en ny start i livet, etter for eksempel sykdom eller skade. Nå har vi fått Oslos kanskje flotteste voksenopplæringssenter her i Nydalen, sa rektor Vigdis Bratfoss.

Fabian Stang var enig, og mener skolen gjør underverker, og at den bidrar til livsglede og verdighet.

Astrid Søgnen, direktør i Utdanningsetaten er imponert over det Oslo kommune har fått til i voksenopplæringssektoren de siste årene.

— Osloskolen skal gjøre en forskjell for alle. Det er et viktig ansvar som våre ansatte føler på hver eneste dag, sier Søgnen, som mener voksenopplæringen har lyktes godt med denne målsettingen.

— Dette handler om selvtillit, og å få dokumentert for seg selv at du kan få til noe i dag som du ikke fikk til forrige onsdag, sier Søgnen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse