– Slukt av «nye» Korsvollhallen

Sett ovenfra. Illustrasjon: Sletvold Arkitekter

– Den lille 5-er fotballbanen - og skøytebane vinterstid - blir slukt i "nye" Korsvollhallen. Veldig synd for de aller yngste spillerne, sier Øystein Dørum og Ressursgruppa.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KORSVOLL:

— Det er heller ikke foreslått noe erstatningsområde for denne lille banen - nedenfor Åmotveien. Skøytebanen som er lagt inn i planene - mot Langåsveien - er godt under halvparten av dagens. Det nærliggende Havnajordet er allerede fullbooket med treninger for aldersgruppen 6-12 år hver eneste kveld gjennom sesongen, sier Øystein Dørum på vegne av flere Korsvoll-naboer og Ressursgruppa, som siden planene om "nye" Korsvollbanen ble lansert, har fulgt med i fremdriften.

LES OGSÅ : Infomøtet: Jubel og nederlag for Korsvollbanen

Tilrettelegging?

— Og det ble også nevnt i info-møtet for et par uker siden; "å ta av skogen" mellom Maurstien og banen. Men hva menes med det? Vil det faktisk bli åpnet og "tilrettelagt" til erstatnings-friområde - eller skal små og store bare "begynne å bruke det" i den form det er i i dag? Skal området få åpen port og gjennomgangsmuligheter? spør Dørum, som på vegne av naboer og ressursgruppa synes det er positivt at de blir innkalt til infomøte med utbygger.

— Vi vil også sette pris på å få være med i en dialog fremover. Og vi synes faktisk prosjektet nå er bedre enn det var i utgangspunktet. Men det er fortsatt flere store utfordringer igjen - i tillegg til det mulige tapet av 5-erbanen.

— Urealistisk analyse

— Trafikkanalysen som ble lagt frem i infomøtet var tatt opp etter at fotballsesongen var avsluttet, og beskriver etter vår mening dagens virkelighet meget dårlig. Vi som bor midt oppe i det vet at det er mange flere enn 35-40 biler til og fra kveldstid til banen i sesongen. Korsvoll IL lover jo selv på sin nettside årlig 150.000 besøkende til en ny håndballhall! Det vil jo heller ikke bare være "lokale" som skal bruke banen, men også selvsagt tilreisende spillere til våre hjemmekamper, sier Dørum, som ikke tror noe på at de som skal til barnehage og banen forøvrig, vil svinge inn på den planlagte p-plassen på oversiden av Åmotveien.

— Da bør i så tilfelle inngangen til hele anlegget bli lagt rett over innkjøringen til p-plassen - og ikke med flere innganger til anlegget fra Åmotveien - slik det er tegnet inn i dag. Med vårt inngangsforsla, blir det naturlig og det "enkleste" for bilistene å kjøre inn på plassen, fremfor å stoppe på selve veien, noe ingen er interessert i, og noe det heller ikke er plass til i Åmotveien.

Ta av naboeiendommen?

Ressursgruppa lurer også på hvordan utbyggerne eventuelt har tenkt til å gjøre Åmotveien trafikksikker, med eventuelt fortau.

— Ja slik vi ser det, så må det jo da tas av eiendommene til oss som bor nærmest, ellers kan ikke vi se at det blir plass til alt som utbyggerne ønsker seg. Det er spørsmål vi ennå ikke har fått svar på, sier Dørum som understreker at han ikke er i mot en ny hall i området.

— Men tomten som er foreslått er for liten og trang. Fravær av kollektivløsninger og små, trange, fortausløse veier der mange unger ferdes gjør trafikksituasjonen meget krevende. Og plassering av hall midt i et småhusområde underlagt Småhusplanen stiller særlige krav til utforming, sier Dørum.

- Vil finne den beste løsningen

Rolf Nyhus hos utbygger Oslo Idrettshaller AS, ønsker ikke å kommentere naboenes uttalelser.

— Vi vil prøve å finne best mulig løsninger for naboer og nærmiljøet. Saken blir sendt til Plan- og bygningsetaten, før den kommer på høring, sier Nyhus. Han regner med at trafikksituasjonen i forbindelse med den nye banen vil bli grundig vurdert av bydelsadministrasjonen selv.

LES OGSÅ: BU: Venter på endelig forslag

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon