ANNONSE
Annonse

– Tenk miljø i valgkampen

Tonje Vaksvik (t.v.), Idunn Hylland og Ingrid Strand er valgt inn sentralt i Natur og Ungdom som representanter fra Nordre Aker Natur og Ungdom. Foto: Privat

Nordre Akers unge ildsjeler engasjerer seg igjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2009 kl 10:30

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Nå oppfordrer medlemmene av Nordre Aker Natur og Ungdom velgerne til å tenke på miljøet når de avlegger stemme på valgdagen.

- Den viktigste saken vi vil informere folk om, er varig vern av Lofoten og Vesterålen. Her er partiene svært splittet, og det er viktig at folk er bevisste på dette spørsmålet før de stemmer. Miljøpolitikken de neste årene avgjøres nå, sier Ingrid Strand fra Kjelsås.

For ett år siden ble hun valgt til leder av Oslo Natur og Ungdom.

To dager før valget vil de aksjonere i Oslo sentrum for å sette miljøet på dagsordenen.

Representantene fra Nordre Aker Natur og Ungdom har tidligere sagt de mener at 2009 er et avgjørende år for å kutte norske klimagassutslipp, både på grunn av valget og de forestående internasjonale klimaforhandlingene i København.

Samtidig må ikke dette være en hvilepute for politikere lokalt, mener de.

— Alle utslipp kommer fra et sted, og dersom Norge skal greie å kutte sine klimagassutslipp og overholde sine internasjonale forpliktelser, er det viktig at også Oslo kommer med konkrete tiltak som kutter sine utslipp. Et av de viktigste tiltakene som kommunen kan gjøre er gjennomføre løftet bystyret har vedtatt om å bytte all oljefyr innen utgangen av 2011, sier Idunn Hylland.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse