Ballettkonflikten

– Tror jeg har talent!

– Hardt, men motiverende, sier Line Engebretsen (14) fra Grefsen. Fra venstre: Oda, Cleo, Line og ballettprofessor Galina Volodina på besøk fra den statlige Operaen ved Ukrania, Donetsk.

Kristine Moe (10) fra Disen begynte «helt tilfeldig» på ballett. Nå er hun med på «satsningspartiet», og femteklassingen trenger opp til fem ganger i uka!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2010 kl 11:15

GREFSEN:

— Det er jo veldig gøy å danse, og jeg vil gjerne danse når jeg blir stor også. Dessuten tror jeg at jeg har talent, forteller Kristine Moe fra Disen, som er en av elevene ved Den Norske Ballettskolen,og legger til at hun også synes det er veldig flott å se på at andre danser ballett.

LES OGSÅ: DNBS: - IKKE SLÅ BEINA UNDER OSS

Ikke noe slurv!

Og det nytter ikke å slurve i balletten.

— Men jeg har funnet ut at det virkelig hjelper å øve - jo mer jeg øver jo lettere blir det å få til de forskjellige små tingene - og de HELT små tingene., sier Kristine, som også gleder seg til sommerens Peer Gynt-forestilling.

Vokser og mestrer

Mamma Torild Moe er glad for at datteren som andreklassing prøvde ballet i SFO-tiden ved Disen skole.

— Det var jo helt tilfeldig, hun ble med på balletten for å ha «noe annet å gjøre» i SFO-tiden. Men vi merket fort at hun ble veldig engasjert, og hun er fortsatt mer enn ivrig på dansingen. Hun vokser med balletten, det gir god følelse, sier mammen, som samtidig skryter av Den norske Ballettskoles opplegg.

— Her er det dyktige pedagoger som inspirerer barna. I tillegg til breddetilbudet ved skolene, er det flott at de som virkelig vil og har talent, kan få et videre tilbud her ved studioet på Grefsen, sier Moe, som også setter veldig pris på at tilbudet finnes i nærmiljøet.

— Hardt, men motiverende!

Line Engebretsen (14) fra Grefsen satser også på dansen.

— Jeg stortrives med å danse på ballettskolen, og trener rundt to til tre timer, fem til seks ganger i uka. Det er ganske hardt, men jeg mister ikke motivasjonen. Jeg har lært utrolig mye i løpet av de 2,5 år jeg har gått her. I tillegg til danseteknikk kreves masse koordinasjon, konsentrasjon og utholdenhet, forteller Line som også har vært med på to turer til Ukraina og fått trene sammen med kompaniet og elevene der (se faktaboks).

— I tillegg har vi hatt flere utenlandske lærere på besøk på ballettskolen vår - det er inspirerende!

SE BILDESERIE FRA DANSEØVELSEN HER!

— Flott tilbud i nærmiljøet!

Mamman til Line, May Engebretsen, og moren til danseelev. Maren Skrede (10)

— Hilde Vatne

— setter også stor pris ballettilbudet i nærmiljøet.

— Når Line begynte å danse, sjekket jeg med Operaen, og treningstidene var altfor tidlig i forhold til å rekke å kjøre og hente, jeg var jo på jobb! Heldigvis fikk vi høre om DNBS - det er jo rett i nærheten av hvor vi bor, sier Engebretsen.

— Det betyr lite reisetid, samtidig er vi veldig godt fornøyd med både pedagoger og oppfølging av danserne forøvrig. Jentene har lært så mye - og viser tydelig utvikling. Pedagogene er også utrolig gode til å motivere og gi danserne utfordringer. Dette er meget bra! sier begge mammaene, familien Vatne bor også like i nærheten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...