ANNONSE
Annonse

Åge til unge artister: - Vær original!

Jakter Norges beste låt - Meld deg på Bandwagon

- Og det hadde vært moro om flere hadde sunget på norsk, sier Åge Aleksandersen i forbindelse med starten av årets Bandwagon. DittOslo jakter Norges beste låt, og du kan melde deg på!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2013 kl 11:04

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NAMSOS: Det som startet som en lokal låtkonkurranse i Rock City og NAs regi i 2011, har i løpet av kort tid vokst seg til å bli en nasjonal arena og et av landets største utstillingsvindu for nye, uetablerte band og artister.

- Det som skiller Bandwagon fra andre talentkonkurranser er den kolossale bredden. Alle, uansett sjanger, kan melde seg på - alt fra trashmetal og pønk til pop, visesang og samisk rap, sier Åge Aleksandersen til Namdalsavisa.

- For oss er Bandwagon en kjempeviktig satsing. Musikkbransjen er i endring og det er ikke alltid så enkelt å skille seg ut i mengden. Med Bandwagon har du mulighet til å bli synlig og få musikken din tilgjengelig for alle på nett, sier daglig leder i Rock City, Åsmund Prytz.

ER DU BANDET ELLER ARTISTEN VI LETER ETTER? MELD DEG PÅ BANDWAGON HER!

Massiv mediedekning

I fjor ble Bandwagon lansert gjennom aviser i hele landet, og det ble holdt lokale og regionale finaler, som til slutt endte i en nasjonal finale i Namsos. The Bonbons fra Tromsø ble til slutt kåret som vinnere i NTE Arena i Rock City.

Alle som melder seg på Bandwagon kan også søke på Ramp-stipendet, til en verdi av kroner 250.000. Her er Aleksandersen juryleder. I fjor var det rapperen Slincraze fra Kautokeino som klarte å overbevise Åge mest blant de 240 søkerne.

- Det kom inn utrolig mange flotte bidrag i fjor, med flotte produksjoner og høy teknisk utførelse. Forventningene i år er et håp om å finne noe som er like spennende som Slincraze, sier Åge.

Ramp-vinneren fikk massiv mediedekning, blant annet gjennom nyhetene i NRK og TV 2 og avisene som deltok.

- Sånn sett var det en optimal uttelling til en flott, ung artist. For å lykkes som artist er profilering gjennom media vel så viktig som penger, sier Åge.

ER DU BANDET ELLER ARTISTEN VI LETER ETTER? MELD DEG PÅ BANDWAGON HER!

 

Ser etter originalitet

Det er ikke først og fremst sjanger eller teknisk kvalitet på innspillinga som Åge vurderer når han er på «talentjakt».

- Det viktigste er musikken og låta. Det må være et eller annet der som rører meg - det er vanskelig å forklare. Det som kanskje manglet i fjor var originalitet. Vi ser etter artister som har særpreg og et fingeravtrykk. I tillegg hadde det vært hyggelig om flere hadde sunget på norsk, sier han.

Vinnerne fra 12 regionfinaler, pluss en juryens joker og en publikumsfavoritt, møtes for landsfinale på Rock City i Namsos 16. november, der også Ramp-vinneren kåres.

Her kan du lese mer om dittOslos jakt på Norges beste låt - og melde deg på i konkurransen!

(ANB)

Se et sammendrag av Bandwagon-finalen 2012 her:

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse