ANNONSE
Annonse

TEST: Sony Ericsson Aino

Ai-ai-ai, Aino

TESTET: Sony Ericsson Aino

En god underholdningsmobil er Aino, men berøringsskjermen virker dårlig utnyttet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2009 kl 13:10

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

AMOBIL.NO: Den nyeste underholdningsmobil fra Sony Ericsson heter Sony Ericsson Aino. Den kommer med en tre tommer stor skjerm med oppløsning i bredformat, som er både skarp og fin å se på.

Den store skjermen gjør telefonen nokså lang i åpen tilstand. Men hvis størrelsen ikke har noe å si for deg, er Aino både god å holde i og å skrive SMS med.

Les mer om Aino her

Enkle menyer

Menyene til Aino er enkle og oversiktlige, og krever ingen tidligere kjennskap til Sony Ericssons mobiltelefoner. Du finner lett fram, og den store skjermen gir deg i tillegg god oversikt.

Er du glad i å bruke Facebook, kan du få kontinuerlig oppdateringer på hva som skjer rett fra telefonens hvilemodus.

Vi synes imidlertid at Sony Ericsson kunne benyttet den store skjermen til Aino bedre. For eksempel er kalenderen den samme som på enklere telefoner, selv om det fint er plass til en mer avansert kalender.

Når telefonen er lukket, fungerer skjermen som berøringsskjerm. Da har telefonen også helt egne mediemenyer som du kan kontrollere med tommelen. Disse er svært lette å bruke.

Les også vår test av Sony Ericsson J105 Naite - God mobil av resirkulert plast

Begrensede berøringsmuligheter

Du bør merke det at det kun er når telefonen er lukket at den har berøringsskjerm. Og denne funksjonen er i tillegg nokså begrenset.

Med ett unntak er det nemlig kun denne egne mediemenyen du har tilgang til. Unntaket er å besvare samtaler og legge på.

Du får beskjed på skjermen om ny SMS, men du kan ikke lese den. Du har rett og slett ikke tilgang til noen av telefonens vanlige funksjoner.

Vi skjønner rett og slett ikke helt hvorfor funksjonene må være så begrensede når det kommer til berøringsskjermen.

GUIDE: Slik fungerer en berøringsfølsom skjerm

God lyd

Ellers er Aino en god underholdningsmobil. Vi er særlig imponert over høyttaleren samt lyden i musikkspilleren ved bruk av hodesett.

Er du glad i å se film, er Aino også godt alternativ. Via Sony Ericssons mediatjeneste Play Now har du nemlig gratis tilgang til 60 filmer det første året.

Vi er imidlertid ikke så fornøyde med telefonens kamera. Til å koste såpass mye som den gjør, leverer Aino altfor blasse bilder.

I tillegg er kameraet blant de tregeste vi har opplevd på lenge. Fra du knipser ett bilde og til du kan ta neste, går det åtte sekunder.

Les også: Dette er årets dings

Egen ladekrybbe

Du får med et trådløst håndfrisett med utgang for vanlig lydplugg, slik at du kan koble til ditt eget hodesett. En ladekrybbe følger også med. Denne fungerer både som stativ når du vil bruke telefonen til filmtitting, og som ladestasjon og tilkoblingsstasjon for PC.

Internminnet til Aino er litt lite. Men dette er ikke verdens undergang, siden du får et minnekort på 8 GB i pakken.

Aino skal ha skryt for batterilevetiden. Du behøver ikke lade telefonen mer enn et par-tre ganger i uken.

GUIDE: Dette bør du vite før du gir bort mobil i julegave

Passer for en mediafrik

Alt i alt synes vi Aino er en god telefon for deg som er mediafrik. Den har en stor og skarp skjerm, god lyd, og kommer med tilbehøret du trenger for å nyte både musikk og film.

I tillegg har du tilgang på et høyt antall filmer via Sony Ericssons egen mediatjeneste.

Telefonen fungerer også godt når det kommer til basisfunksjonene. Den er god å skrive SMS med, og har batterikapasitet til timesvis med skravling.

Vi er skuffet over Ainos berøringsskjerm. At du kan bruke den til svært begrensede formål, ser vi rett og slett ikke poenget med. Menyene kunne også vært bedre tilpasset den store skjermen.

Alternativene

Er det mediafunksjonene du er ute etter og kan droppe berøringsskjerm, er Sony Ericssons W995 et godt alternativ. Denne telefonen lykkes på de fleste områder, og er i tillegg billigere enn Aino.

W995 fikk tittelen Best i test i vår test av musikkmobiler i oktober, og ble i tillegg kåret til Årets mobiltelefon samme måned.

Les også:

Her er de beste musikkmobilene

Årets beste mobil er kåret

Er du villig til å få opp en tusenlapp i pris, kan HTC Hero være verdt en titt. Her har du fullstendig berøringsskjerm, samt muligheter til å laste ned haugevis av medieprogrammer om du vil. Telefonen har også utgang for vanlig lydplugg. Hero har imidlertid ikke FM-radio.

Nokia har også et godt alternativ til Aino, nemlig Nokia N97 Mini. Denne telefonen har en stor trykkskjerm, er god på musikk, og er i tillegg en smarttelefon. Det betyr at du kan laste ned en rekke avanserte tilleggsprogrammer.

Les hele testen av Sony Ericsson Aino på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse