ANNONSE
Annonse

Aker-nedleggelse vil gi lengre ventelister

Vil koste dyrt: Nedleggelsen av Aker sykehus vil ikke bare bli en dyr affære. En fersk rapport slår nå fast at ventelistene vil bli lengre og behandlingskapasiteten dårligere. Foto: Foto: Anita Hanken

Pasienter fra Oslo og Akershus må trolig belage seg på lengre sykehuskøer etter at Aker legges ned.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

AKER SYKEHUS/AHUS: Det kommer fram av en fersk risikoanalyse som Ahus og Oslo universitetssykehus har utarbeidet sammen.

Økt ventetid

Allerede fra 1. januar 2011 skal 160 000 pasienter fra Bydel Alna og Follo overføres fra Aker til Ahus.

Nå viser risikoanalysen hvilke konsekvenser den storstilte overflyttingen kan få. Sannsynligheten for økt ventetid og redusert kapasitet i behandlingen regnes som stor, og konsekvensene kan bli alvorlige.

Sannsynligheten for at både framdrift og økonomisk gevinst ryker betegnes også som stor, med svært alvorlige konsekvenser.

Møter helseministeren

Gruppeleder for Rødt i Oslo bystyre Bjørnar Moxnes reagerer kraftig på analysen.

– Dette aktualiserer bystyrets krav til helseministeren om en uavhengig gjennomgang før man overfører pasientene til Ahus, sier han.

Den 23. mars skal oslo-politikerne møte helseministeren med nedleggelsen av Aker som tema. Moxnes mener presset på helseministeren er større enn noen gang.

– Det er ekstra paradoksalt at Aker sykehus, som går i balanse, skal legges ned av hensyn til bunnlinja. Vi kommer til å kreve en forklaring på hvordan dette henger sammen. Helseministeren har tidligere gitt garantier om at befolkningen i Groruddalen skal ha et like godt behandlingstilbud etter overflyttingen, sier Moxnes.

– Gått prestisje i saken

– Det vi ser nå er at sykehusreformen har kommet til Oslo for fullt. Vi ser et enormt helsebyråkrati som ikke tar hensyn til pasientenes beste. Dette går ut over Groruddalens befolkning, som blir en salderingspost, sier han.

Moxnes mener det er tragisk at Groruddalen mister et godt lokalsykehus.

– Helse Sør-Øst blir kvitt Aker, men får ikke mindre problemer over tid. Dette er kortsynt. Helseministeren bør ta ansvar, sier han.

– Er det mulig å reversere prosessen nå, eller er helseminsiteren presset opp i et hjørne?

– Det vil nok koste litt politisk, men det vil koste mer å ikke gripe inn. Regjeringen kommer til å få hele Groruddalen mot seg. Det er gått prestisje i saken. Men noen ømme tær i sykehusstyret er ingen stor pris å betale for et godt fungerende sykehustilbud, sier Moxnes.

Les mer om Aker-nedleggelsen hos vår søsteravis Lokalavisen Groruddalen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse