Aktivum doptester ikke

Erik Gromstad trener vekter, og spinning innemellom, fire – fem ganger i uken på Aktivum.

Aktivum Treningssenter vil ikke dopingteste medlemmene. – Dopingmisbruk synes lettere i mindre treningsmiljøer, sier daglig leder Kirsti Nordbyhaug.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.06.2007 kl 10:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Øystein Martinsen (17) trener kickboksing og vekter på Aktivum Treningssenter, her med daglig leder Kirsti Nordbyhaug. Foto: Kristin Tufte Haga

Frysja: I forrige uke skrev Nordre Aker Budstikke om blant annet SATS, som ønsker å dopteste medlemmene fra høsten. Det kommer ikke Akitvum Treningssenter til å gjøre.

- Det er mange fordeler ved å drive i mindre skala. Blant annet kjenner mange av medlemmene hverandre, og bruk av eventuelle dopingmidler blir mye lettere synlig i et lite treningsmiljø sammenlignet med de store kjedene, sier Nordbyhaug.

- Vi har lite erfaring med misbruk på Aktivum. I tillegg er det mange symptomer som blir synlig ved dopingmisbruk, og ofte er det ikke vanskelig å se hvis noen "jukser" med formen. Hvis vi får mistanke om misbruk, tar vi selvfølgelig tak i problemet der og da. Vi tolererer selvsagt ikke doping som en del av treningsmiljøet ved Aktivum, sier Nordbyhaug.

Ingen doping

Øystein Martinsen (17) fra Kjelsås trener kickboksing og vekter på Aktivum Treningssenter.

- Jeg har trent her i snart tre år, og har aldri merket noe til dopingmisbruk. Flere av kameratene mine trener også på helsestudio, men doping er et ikke-tema, sier Øystein.

- Jeg har heller ikke blitt tilbudt å prøve doping, sier kjelsåsgutten, som går i 2. klasse på grefsen videregåedne skole.

Kosttilskudd

Erik Gromstad (24) fra Grefsen har heller aldri vært borti doping.

- Jeg vet om noen som har prøvd kosttilskudd som ligger i gråsonen. Det betyr at kosttilskuddet ikke er tillatt i Norge, men lov i blant annet Sverige. Det er viktig å vite hva man putter i seg av kosttilskudd, men jeg føler at det jeg kjøper i Norge er trygt, sier han.

Synlig

Grefsengutten trener vekter og spinning fire til fem ganger i uken på Aktivum. Han har tidligere vært medlem på store treningssentre.

- Jeg har aldri sett noe dopingmisbruk her på Aktivum. Tror kanskje det er et større problem på de store treningssentrene. Her er de fleste fjes kjente, og ting mer synlig. Hvis noen i løpet av kort tid blir mye større, og det ikke står i forhold til treningsinnsatsen, så skjønner jo alle at noe ikke stemmer, sier Erik.

- Fristelsen med å ta snarveier er nok der for flere. Men når man vet hvor helseskadelig doping er, så er det uforståelig at noen likevel tar sjansen, sier Erik.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse