Eliteserien: Alanzinho-erstatteren

HIGH TEKNISK: Daigo Kobayashi (26) er Stabæks nye magiker.

Dette er mannen som skal fylle skoene til Alanazinho. Opptakten til seriestart lover for godt for Daigo Kobayashi.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.03.2009 kl 12:54

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Daniel Nannskogs dom over Stabæks asiatiske nyervervelse etter superfinalen mot Vålerenga levnet ingen tvil: Kobayashis frisparkperle mot Vålerenga kan være innledningen til nok et stort fotball-opphold i Norge for Stabæk-importen Daigo Kobayashi

Eksotiske

Borte er Veigar Páll Gunnarsson, islendingen som pøste inn Stabæk mål, og Alanzinho, den brasilianske tryllekunstneren som rakk å utrette eliteseriemirakler før han forsvant ut klubbdørene og satte seg på Tyrkia-flyet til Trabzonspor.

Se oppsettet for årets eliteserie her

Nok en gang har Stabæk sett etter eksotiske shoppingløsninger. Daigo Kobayashi er stjerne i hjemlandet og den første japaneren som entrer den norske eliteseriescenen.

- Stabæk er definitivt et steg videre i min karriére. Jeg håper å kunne utvikle meg som spiller og bli en bedre allrounder, sier 26-åringen til Speaker.no.

Han er tilsynelatende komfortabel og avslappet før lørdagens eliteseriepremiere mot Lillestrøm i Telenor Arena,

Slik endte eliteserien i fjor

Entertainer

Om Alanzinho skaffet seg mange fans i løpet av sin Stabæk-tid, spørs det om han kan måle seg med Kobayashi. I Japan har til og med 26-åringen en egen supporterklubb.

- Jeg håper å kunne utrette mye av det samme her som jeg gjorde i Japan; nemlig å underholde publikum. Det liker jeg. Det er viktig å gi noe tilbake, sier Kobayashi, som fremdeles er avhengig av tolk. Engelsken begrenser han til noen få forståelige gloser.

- Japanerne både leser og skriver engelsk, men sjenansen, det å snakke et annet språk, er en del av kulturen. Han forstår nok mer enn vi tror, sier Stabæk-trener Jan Jönsson, tilfreds med det han har sett av sin nye importvare.

Les mer på Speaker.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse