Alder ingen hindring

Alt som står i Hellgrens garasje tas jevnlig frem og prøves.

Reidar Hellgren har alltid elsket fart og spenning. Hjemme i garasjen på Korsvoll smiler det ene "veterangliset" mer enn det andre.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.05.2006 kl 12:54

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Hvem skulle tro at denne mannen var en dag over 50.

Se bildet større

Reidar Hellgren har mer verdi i garasjen enn de fleste.

Se bildet større

Reidar Hellgren i sitt ess.

Nilserudkleiva: - Akkurat nå er det to sykler og to biler som jeg er veldig stolt av. Jeg tror faktisk ikke jeg kunne klart meg uten, smiler Hellgren, mens han stryker over panseret på en Jaguar E-type fra 1965.

Satse

Hellgren var ikke mer enn 16 år da han greide mesterstykket: å spare nok penger til en motorsykkel. Fart hadde alltid tiltrukket ham, og allerede på midten av 50-tallet vant han sitt første Norgesmesterskap.

- Målet var jo hele tiden å bli så god at jeg fikk lov til å prøve meg i et motorsykkelrace, noe jeg også lykkes med. Da kan du tro jeg fikk blod på tann og ytterligere lyst til å satse, sier han.

I solveggen over en kopp nytraktet kaffe og Mariekjeks fortelles det ivrig om seier i Nordisk mesterskap i Gokart, samt lysten til å ta det litt med ro i årene med både familie og små barn.

- Siste løp gjorde jeg i 1958 og det var ikke før en invitasjon kom i 1998 at det for alvor begynte å krible igjen. Denne gangen satset jeg på klassisk racing. Det passer meg svært godt, forteller Hellgren.

Go Hellgren

Banene i Sverige er de samme som den uredde 20-åringen en gang satte ut på. Og publikum, de har ofte fulgt ham helt siden den den gang.

- Det er jo veldig stas å få lov til å holde på meg dette, også i min alder. Jeg tror det er svært vesentlig at man ikke setter grenser for seg selv og tenker at den tid er forbi, men at man heller ser fremover og tør å satse på det man har lyst til. Flere av mine venner har satt seg ned og tenkt at "det klarer jeg ikke". Da klarer de heller ikke det, mener han.

Også Hellgrens sporty kone er med så mye hun klarer og tar seg gjerne en tur i en av de to åpne bilene. Sammen ser de ut som et par hentet rett ut fra en gammel Hollywood-klassiker.

- Både Alfa Romeoen fra 1984 og Jaguaren fra 1965 er ypperlige biler å farte rundt i på sommeren sammen med Aermacchi sykkelen fra 1959 og den svenske Huskværna racesykkelen fra samme år. Faktum er at Sir Elton John har samme type Jaguar som han gjerne benytter store deler av året. Men forskjellen kan helt sikkert sees hvis vi skulle selge. Da regner jeg med at han ville fått dobbelt så mye som meg fordi han hadde eid den, humrer Helgren.

Oppmerksomhet

Vårvinden suser i tretoppene mens utsendte journalist nyter utsikten fra passasjersetet i den ruvende Jaguaren. Folk plystrer og vinker, og drar tydelig kjensel på sjåføren der han smiler bredt og cruiser videre inn villaveiene.

- Man får mye oppmerksomhet når man kjører rundt i noe sånt. Når jeg er på hytta får jeg stadig tilbud fra folk som ønsker å kjøpe en av bilene, men jeg har ikke vurdert noe salg ennå. Jeg har rett og slett blitt litt for glad i det jeg har, smiler Hellgren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse