Aldri for sent å bli nettsurfer!

Jean-Jaques Razaka fikk god hjelp av Mona Magnussen på SeniorSurf-dagen på Sogn Frivillighetssentral. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Seniorer er lei av å ikke finne fram på nettet, mente Seniornett før årets surfedag for eldre. Jean-Jaques Razaka overrasket over å finne seg selv på nett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.09.2008 kl 14:42

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: Torsdag 4. september gikk det årlige riksdekkende arrangementet SeniorSurf, det største landsdekkende dataarrangement i Norge, av stabelen på 300 biblioteker, seniorsentre, skoler og frivillighetssentraler over hele landet. Det er Seniornett, en frivillig medlemsforening som jobber for seniorenes deltakelse i IKT-samfunnet, som står bak.

- Helt blank

På Sogn frivillighetssentral blir Jean-Jaques Razaka guidet gjennom verdensveven av Mona Magnussen, daglig leder på sentralen.

– Jeg har nettopp kjøpt meg en pc, men jeg er helt blank på dette området, innrømmer Razaka.

Han kan tenke seg å lære å betale regninger på nett, lese aviser, og kanskje kjøpe seg en feriereise.

–I dag har vi vært en tur på Madagaskar, sier Magnussen, mens Razaka forteller at han opprinnelig er fra øya i det indiske hav.

- Litt selvdigging

Gjennom kart og Google Earth' satellittfotografier, har de prøvd å få et bilde av landet, som Razaka ikke har besøkt på mange år.

– Hvis jeg lærer å bruke e-post kan jeg lettere holde kontakt med familien der, sier han.

Razaka, som er en aktiv Petanque-spiller – en slektning av feriespillet boccia – finner raskt frem til Petanque-klubbens hjemmesider.

– Det er deg jo, utbryter Magnussen, i det et bilde av Razaka kommer frem på skjermen.

– Det er fra et mesterskap i Frognerparken i helgen, forteller han. Teksten avslører at han ble nummer to.

– Det blir jo litt selvdigging dette her, sier Razaka og ler.

Helt oppslukt

– Nå er han helt oppslukt, sier Magnussen da Razaka med stor konsentrasjon klikker seg inn og finner et lagbilde fra 1991, året da han startet med petanque.

– Herregud det er mange år siden! utbryter han når han får øye på seg selv.

– Jeg føler at jeg i dag har blitt litt tryggere på å bruke pc, sier Razaka.

Og kanskje har en helt ny verden nå åpnet seg for ham?

– Det ser sånn ut. Det var veldig moro å mimre litt. Jeg kommer nok til å melde meg på et av datakursene de holder her så jeg lærer enda mer. Dette var virkelig morsomt! smiler han fornøyd.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse