- Aldri gitt mer penger til bydelene

Erling Lae.

Erlend Lae stilte til nettmøte hos Lokalavisene Oslo fredag. Han mottok flere spørsmål om bydelsøkonomien fra Nordre Aker Budstikkes lesere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.06.2008 kl 15:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Trygve fortalte Lae om behovet for sykehjemsplasser i Nordre Aker.

NORDRE AKER: Lae var klar og tydelig på at bydelsøkonomien aldri har blitt mer styrket enn nå.

På stumpene løs

Trygve er en av leserne som er bekymret for økonomien:

- Hei Erling Lae! I Nordre Aker går det på stumpene løs fordi bydelen må spare inn noe i nærheten av 20 millioner i løpet av året. Årsaken er et behovet for sykehjemsplasser er så stort, leser jeg i avisen.

- Konsekvensene er derfor at det må spares inn på noe av det flotte arbeidet som gjøres for barn og ungdom. I tillegg forsvinner en hel del av hjemmetjenestetilbudet, bare for å nevne noe. Som byrådsleder må du da føle et ansvar for alle byens innbyggere.

- Hvordan kan du sitte og se på at flott og nødvendig tilbud raseres? Hvor er pengene?

15,4 millarder brutto- Aldri har vi styrket bydelsøkonomien mer i antall kroner. Vi bruker 15,4 millarder brutto og over 10 milliarder kroner nettopp på drift av Oslos bydeler. Brutto styrket vi bydelsrammen med nesten en millard, men trekker vi fra vekst i antall bar, prisstigning etc, blir veksten nesten 200 millioner. Skal vi bruke enda mer på bydelene, må vi isteden kutte på renhold og skole, svarte Lae.

- Hva er det nye kriteriesystemet alle snakker om? og hvorfor resulterer det i at alle bydelene får så mye mindre penger, undret Grefsen-Per.

- Bydelene får flere penger enn noen gang. Men vi har et system som gjør at bydelene får penger ut fra antall eldre, antall barn, antall innbyggere med dårlig råd etc etc. Med jevne mellomrom blir kriteriene gjennomgått av faglige eksperter som undersøker om systemet er treffsikkert, og nå har bystyret enstemmig vedtatt en justering som gjør at noen bydeler (Grünerløkka og Vestre Aker) får litt mer per innbygger, mens noen bydeler (f.eks Ullern og Alna får litt mindre), svarte Lae.

- Jevnt over får de østlige bydelene mer penger per innbygger enn de vestlige. Men aldri i Oslos historie er det bevilget så mange millarder til bydelene som, nå.

Se alle spørsmålene og svarene her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse