Fallout 3: Aldri har en verden i ruin vært bedre

 

Fallout 3 griper deg og holder deg fast med jernhånd.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.10.2008 kl 14:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

ANMELDT: Fallout 3 - et radioaktivt mesterverk

GAMER.NO: De to første Fallout-spillene blir regnet som absolutte klassikere. Men etter at spillutvikleren Black Isle Studios sluttet å eksistere, har andre aktører laget Fallout-versjoner som har hatt lite til felles med originalkonseptet.

Se video av Fallout 3 på Gamer.no

Nå har den anerkjente utvikleren Bethesda kjøpt opp rettighetene, men en plan om å gjenskape ånden fra de to første Fallout-klassikerne. Ikke rart forventningene har vært enorme.

Strukturelt er Fallout 3 nokså ulikt originalspillene, som var turbaserte og i to dimensjoner. Men Bethesda har klart å fange stemningen svært godt. Hvor du enn går, preges omgivelsene av forvridd stål og betong. Atomkrigen har satt spor.

Du setter ut i den ugjestmilde verdenen i et forsøk på å finne din far, men blir snart dratt inn i alvorligere saker. Dessuten er det rikelig med sideoppdrag å bryne seg på. De holder jevnt over svært høy kvalitet, og belønnes gjerne godt i form av penger, gjenstander og nye ferdigheter.

Faktisk kan du velge å spille gjennom spillet nesten som et førstepersons skytespill. Da går du imidlertid glipp av et viktig aspekt, spillets taktiske angrepsmodus. Her kan du legge angrep mot fiendenes spesifikke kroppsdeler i kø, og dermed uskadeliggjøre dem mer strategisk.

Fallout 3 kombinerer grafikk, lyd og historie til et rollespill proppfullt av herlig, støvete, radioaktiv atmosfære. Om du snakker, sniker eller skyter deg ut av problemene, blir opp til deg. Og du vil storkose deg – uansett.

Les hele anmeldelsen av Fallout 3 på Gamer.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse