ANNONSE
Annonse

Hurtigruten satser på slowfood

"Alien"-krabben løfter Hurtigruten

Hunting the Light. Nordlys over Ersfjorden i Tromsø.

Den monstrøse kongekrabben hjelper Hurtigruten med passasjertrafikken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.01.2009 kl 09:10

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE
Annonse

Hurtigruten har seilt i motvind i den seneste tiden med opplag, oppsigelser og grunnstøting, men produktsjef Leif Øverland ser lyst på situasjonen.

I januar har Hurtigruten 12,3 prosent flere bookinger enn på samme tid ifjor. Gunstigere priser kan være noe årsaken, men Øverland mener de gode tallene også skyldes suksess med "Hunting the Light"-konseptet som selskapet samarbeider med filmregissør Nils Gaup om.

- Norge er flott om sommeren og våren, men helt rå om vinteren, mener Øverland.

Mindre postkort- Vi har tradisjonelt vært en "postkort"-opplevelse, men vi merker at passasjerene ikke bare vil stå på dekk å se naturen fra distanse. De vil oppleve den på nært hold og ønsker kunnskap om nordområdene og norsk historie, sier Øverland.

Havrafting, vikinggilder, kongekrabbesafari, scootersafari, hundespann og annet actionpreget innhold står derfor på programmet sammen med foredrag.

Polarguide Cecilia Hed Malström, som var første svenske kvinne på Sydpolen, er ansvarlige for guidingen i nordområdene.

- Mange av våre passasjerer kan nesten ikke tro at det bor folk på 71 grader nord, og er veldig fascinert av infrastrukturen og logistikk. Selv trucksjåførene på kaiene er yndete fotoobjekter, sier Malmström.

Ikke bare svinekam

Høsten 2008 lanserte også Hurtigruten økt satsing på lokal og kortreist mat med en såkalt "Smak av kysten"-meny. Det innebærer ingredienser med lokal tilhørighet, som klippfisk på Mørekysten, sei i Tromsø, kongekrabbe ved Nordkapp, ishavsrøye i Kirkenes, reinsdyr i Hammerfest og torsk i Vesterålen.

- Vi skal fortsatt servere svinekam. Men mat med lokal forankring blir stadig viktigere, og det knytter Hurtigruten enda tettere til kystkuturen, sier Alexander Granlund, kjøkkensjef på "Midnatsol".

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.