«Alle burde prøve å jobbe i påsken»

Cathrines hverdagsmagi.

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Arbeidspåske er undervurdert. Da mener jeg ikke "pusse båten-påske," eller "sitte med PC'en i solveggen"-påske. Den som starter etter skoletid palmefr...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.08.2013 kl 13:14

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Arbeidspåske er undervurdert. Da mener jeg ikke "pusse båten-påske," eller "sitte med PC'en i solveggen"-påske. Den som starter etter skoletid palmefredag med å møblere bilen møysommelig med ski, boblejakker, pappvin, lammelår, egg, sjokolade, kryssord, krim, kone og sukkeroverstimulerte unger.

Jeg mener hverdagspåske. Å møte dagen før hanen galer for tredje gang, rusle i morgenstille gater bort til T-banen og sette seg på et av de mange setene som vanligvis ikke er ledige.

Komme til et morgenstille kontor der sentralborddama har lekt påskehare og satt en kurv smågodt i resepsjonen for en litt søtere arbeidsdag. Kjenne den kollektive ånden av "felles skjebne, felles trøst" som gir et ekstra gir når lengselen mot langrennsløypene tiltar i styrke. For etter jobb å rusle i samlet tropp til nærmeste uteservering, der fredagspilsen smaker like godt på en tirsdag.

Komme hjem mye senere enn du pleier og åpne en flaske vin mens noe godt og enkelt koser seg på ovnen. Og til slutt synke rolig ned i madrassen mens du setter klokken på 06:30 ...

Alle burde prøve å jobbe i påsken. Eller forresten - ikke alle. Det blir så trangt på T-banen.

Cathrine Brynildsen

Hverdagsmagiker

LES FLERE KAPITLER I CATHRINES HVERDAGSMAGI HER

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse