«Alle» er enige om snuplass for 55-bussen, men her er Ruters svar

OVERRASKET: BU-medlem og leder i kultur- og oppvekstkomiteen, Bente M. Larsen (Ap), er overrasket over Ruters nei til ny prøvekjøing. FOTO: PRIVAT

Grefsen skoles forsikringer om at det er greit å snu 55-bussen på skolens område, holder ikke for Ruter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.06.2015 kl 09:58

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

LILLO/GREFSEN: – Kall det å strekke ut en hånd til lokalmiljøet. Det er lett å si nei til å la en buss snu på skolens område. Samtidig ser vi at det er andre forhold å ta hensyn til. Vi vet at stengningen av Kapellveien skapte noen problemer for nærmiljøet. Mange savner bussen. Blant annet bor det mange eldre i Lillo-området. Lokalmiljøet støtter opp om skolen, det er viktig for oss, sa Anton Rygg, rektor på Grefsen skole, til Nordre Aker Budstikke tidligere i juni.

Da hadde skolens driftsstyre vedtatt at de vil gi Ruter muligheten til å snu servicelinjen med nummer 55, som ble lagt ned i 2013, på skolens område i krysset Kapellveien/Betzy Kjelsbergs vei.

LES OGSÅ: Grefsen skole åpner for snuplass som Ruter sier nei til

Prøvekjøring før endelig godkjenning

Grefsen-rektoren understreket at han ville overvære en prøvekjøring, før den endelige tillatelsen kan gis.

– Jeg vil, som rektor og ansvarlig for elevenes sikkerhet, overvære prøvekjøringen. Dersom vi ser at dette blir farlig, eller at det ikke tas hensyn til parkerte biler eller mennesker, vil Undervisningsbygg som grunneier og vi som skole, forbeholde oss retten til å trekke tillatelsen, sa Rygg.

Bydelsutvalget har siden nedleggelsen jobbet for at Ruter skal gjenoppta trafikken på busslinjen, det har vært utført befaringer og tidligere prøvekjøring med minibuss.

Konklusjonen fra Ruter var at det er umulig å snu en buss i området uten å måtte rygge inn i oppkjørselen til Grefsen kapell, eller snu på Grefsen skoles område. Begge alternativene ble ansett som uheldige.

Se bildet større

SNUPLASS: Her mener Grefsen skole det kan anlegges en snuplass for 55-bussen. Ruter er redd tillatelsen skal trekkes tilbake. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ruter: Ingen nye momenter

En henvendelse ble sendt fra Bydel Nordre Aker til Ruter 5. juni, der man tilkjennega driftstyrets nye vedtak, og ba om en ny testkjøring med skolens område som snuplass.

I sitt svarbrev til Bydel Nordre Aker, skriver Ruter at de med denne løsningen må «være sikre på at dette kan bli en permanent ordning, og det er vanskelig for oss å basere seg på en tillatelse som raskt kan trekkes tilbake. Slik vi ser det er det ikke kommet nye momenter i saken som påvirker beslutningen om ikke å betjene Lillo terrasse.»

Les også: Et aldri så lite - eller stort - bikinihælvete!

– Jeg må si at svaret fra Ruter er særdeles overraskende og fullstendig uforståelig, siden snuplass og prøvekjøring er Ruters eget forslag. Nå ligger alt til rette for å gjennomføre forslaget, noe som også rektor Anton Rygg ved Grefsen skole på nytt presiserer, sier Bente M. Larsen (Ap) leder i bydelsutvalgets kultur- og oppvekstkomité, og selv Lillo-beboer.

Ingen flyktig tillatelse

– Forbeholdet om å trekke tillatelsen må tas på et objektivt grunnlag, ikke hvorvidt det sitter bussmotstandere i driftsstyret. Ser vi at dette blir farlig, må det tas en vurdering igjen, har Rygg tidligere uttalt.

Bente M. Larsen mener det må foreligge en feiltolkning eller misforståelse av bydelens henvendelse fra Ruters side.

– Jeg blir til stadighet kontaktet av fortvilte beboere på Lillo, og senest i går fikk jeg en henvendelse fra en beboer som vurderer å flytte fra området fordi hverdagen har blitt så vanskelig, sier Larsen, som på vegne av bydelsutvalget har engasjert seg sterkt i busstilbudet i området, siden 55-bussen ble lagt ned i 2013.

MER OM 55-BUSS-SAKEN:

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse