«Alle» leter etter Fido (6) i Oslo vest

Rundt 30 lette ved Sognsvann etter flere observasjoner.

Fido er sterkt savnet etter tre uker borte fra sin familie i Måltrostveien i Holmenkollåsen.

I flere timer søkte frivillige i området rundt Sognsvann mandag i håp om å finne den savnede hunden Fido, dessverre uten hell.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.09.2012 kl 11:48

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

PÅ LETING: Kine Hansen, Berit Fagerheim, Dorte Thorbech og Erik Strand gjør seg klare for å lete etter Fido. For å dekke størst mulig området sprer de seg.

Se bildet større

Positiv: Gunnar Nystul har mye erfaring i å lete etter hunder, og ledet søket rundt Sognsvann denne uken. Selv om de ikke fant hunden, ser han lyst på det hele. - Vi har spredd mye informasjon, slik at flere engasjerer seg og følger med, påpeker han. FOTO: Foto: Marte Marie Frisell

SOGNSVANN: - Jeg håper Fido kommer bort til meg, sier Joakim Holmestrand (10) bestemt. Sammen med moren var han blant 30 mennesker som deltok i søket etter den svarte retrieveren mandag kveld.

Klar plan

- Mamma har med halsbånd slik at vi kan fange han, og jeg skal lokke Fido til oss med godteri, avslører unggutten engasjert.

Han har selv hund, og føler sterk empati med familien Eie, som har lett dag og natt etter Fido i snart tre uker. Ivrig delte han ut flere kort til forbipasserende og ba dem om å holde øynene åpne.

Ildsjeler

Ved en av kafeene på Sognsvann møtte det frivillige letemannskapet opp.

- Regel nummer én; hvis dere får øye på Fido, ikke løp etter ham. Ring og fortell hvor han er, runger aksjonslederen, Gunnar Nystuls, stemme til den håpefulle gjengen.

Han er fra Nitro-gruppen, bestående av 1500 medlemmer som bruker mye av fritiden på å finne bortkommende hunder.

Verdifullt

Alle ble delt opp i grupper som gikk hver for seg og lette i skogen. Vi hengte oss på duoen Erik Strand og Dorte Thorbech, som har erfaring med liknende situasjoner, og ser flere verdier i arbeidet.

- Vi er jo veldig glade i hunder, også får vi oss en tur samtidig som vi gjør noe nyttig, sier Thorbech mens vi trasker på en krokete sti med flakkende blikk, i håp om å få øye på en svart skygge.

- Og når vi plutselig er i stua til folk vi ikke kjenner, og har funnet hunden deres... Da blir jeg litt blank i øya, og det er det aller beste med dette. De setter så veldig stor pris på det, beskriver Strand og supplerer at de har fått flere venner gjennom alle sakene de har vært med på.

Takknemlig

Dessverre fant vi ikke Fido den kvelden, men verken familien eller de frivillige har gitt opp, og engasjementet beskriver Fidos matmor, Jorunn Eie, som helt fantastisk.

- Dette er nesten for godt til å være sant. Det at det finnes så snille mennesker, jeg blir rørt. Tusen takk til alle, sier hun etter en lang kveld med mye leting.

 

LES OGSÅ:

Går manngard for Fido i kveld

Fido virrer rundt uten å finne hjem

Les om Fido på Nitrogruppas sider her

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse