Alle mann til bøssene!

Ann-Karin Bleivik og Geir Myhren Larsen skal gjøre en innsats.

Søndag går startskuddet for Aksjon Håp i Nordre Aker bydel. Ann-Karin Bleivik og aksjonsleder Geir Myhren Larsen oppfordrer alle til å stille som bøssebærere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2006 kl 09:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Tåsen: - Hvis noen lurer på om det hjelper å stille som bøssebærer pleier jeg alltid å gi et eksempel. Undersøkelser viser at en full bøsse i gjennomsnitt inneholder 1400 kroner. En kvinnefødsel i Kongo koster 4 dollar, cirka 25 kroner. Om det hjelper? Ja, mer enn man aner, sier Larsen mens han titter bort på sin kollega.

Styrke

Aksjon Håp så dagens lys allerede i 1982. Den gang samlet aksjonen inn 89 millioner kroner, noe som den gang var rekord. I 2000 var det ny runde og da ble samlet sum 50 millioner.

- Aksjonen har verken drahjelp fra NRK eller TV2, men målet i år er likevel satt på 65 millioner. Det vil si at vi trenger cirka 50.000 bøssebærere på landsbasis og 3000 kun i Oslo. Det vil si at vi har et stykke igjen å gå, understreker Larsen.

Aksjonens hovedfokus er som tidligere bistandsarbeid, med fem betydelige satsingsområder.

- Helse, vann, skoler, utdanning og forsoningsarbeid i krigsherjede områder. Og jeg understreker gang på gang at alle pengene når frem og at de går til et nytt og bedre liv til de menneskene som har aller minst, sier Larsen.

Ann-Karin Bleivik nikker samtykkende.

- Ifølge UNESCO er det nå hele 771 millioner analfabeter på verdensbasis og rundt 100 millioner barn har ingen tilgang til utdanning. Tenk deg det, 100 millioner barn sammenlignet med for eksempel denne bydelen som har både universitet, forskningspark, sykehus og BI, sier hun.

Kontraster

Vi står utenfor Bakkehaugen kirke i Nordre Aker bydel. Kirken er en av to hovedstasjoner i bydelen hvor man kan få utdelt bøsser.

- Det finnes flere forskjellige måter å melde seg som bøssebærer på. Man kan sende sms, registrere seg på nettsidene eller ringe direkte til oss. Er man ute i siste liten er det bare å møte opp ved for eksempel denne kirken så får man bøsse utdelt, understreker Bleivik.

Nå håper Bleivik og Geir Myhren Larsen at så mange som mulig melder seg til frivillig innsamlingsarbeid.

- Det så utrolig viktig saker pengene skal gå til og i dette landet hvor det er så godt å vokse opp synes jeg det er en selvfølge at folk er med å hjelpe. Det er så lite som kreves for å hjelpe disse menneske som virkelig trenger vår hjelp. De trenger et håp, avslutter Larsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse