ANNONSE
Annonse

Alle vil ha en bit av campingrussen

Frokost! Egg og bacon er en selvfølge når man er på russe-campingtur til Lillehammer. Shisha Lounge har fått oppmerksomhet i flere aviser, og på radio, i løpet av russetiden. (Faksimiler fra Nab.no og Aftenposten) Foto: PRIVAT

– Nå er landstreff Lillehammer vel overstått. Det siste treffet for oss gutta. Vi merket på slutten av treffet at vi var ganske slitne, sier «Campingrussen» fra Kjelsås. Protestvogna deres har fått eventyrlig med oppmerksomhet etter omtalen i Nordre Aker Budstikke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2016 kl 13:20

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: – Turen med vogna opp til Lillehammer tok vel fem timer, siden vi tok et par stopp og 80 er maks vi kan dra med vogna, sier Theodor René Carlsen, etter sist helgs landstreff.

Fem timer brukte guttene opp til Lillehammer. Det gikk ikke altfor fort med vogna på slep. Her er fylles tank og agregat på veien. Foto: PRIVAT

Russevogn som protest mot «industrien»

De tre guttene fra Kuben vgs., Theodor René Carlsen, Jens Caspar Hagesæther Scheel og Sebastian Tangen Olsen med russecamingvognen «Shisha Lounge 2016», kan se tilbake på en russetid med massiv medieoppmerksomhet.

Det startet da Nordre Aker Budstikke besøkte dem i hagen på Kjelsås, da vogna var nesten klar til å sette i gang russefeiringen i slutten av april.

– Vi var egentlig på en buss, men det var så mye styr med salg av dopapir og sånn, sa Theodor da vi møtte dem første gang.

Campingvogna fra 1978 ble kjøpt nærmest på impuls, for 3000 kroner. De har «pimpa» den opp selv, og den framstår nå som en skikkelig festvogn, med lounge, bar, og til og med tappekran som ble montert etter det første Tryvannstreffet.

Campinggutta ble også trykket på papir i Aftenposten 9. mai. (Faksimile, Aftenposten)

– Det er en liten protest mot «russeindustrien», og det monopolet et par store russeselskaper med felles eiere har. Det eneste vi har kjøpt av dem er buksene. Det angrer jeg litt på nå, sa Theodor til Nordre Aker Budstikke i april.

Radio og avisforsider

I ettertid har de blitt kontaktet av P4 og deltatt i en podcast i Aftenpostens Si;D.

– Framtiden i våre hender delte et bilde av oss, Morgenklubben på Radio Norge snakket med oss og sa at de skulle spille låta vår på radioen. Og sist, men ikke minst, forsiden på Aftenposten! Veldig gøy med god respons, smiler Theodor.

Les også om camping-guttas opplevelser på Tryvann: – Mente vi burde fått medalje for vogna

Det ble også tid til en helkoptertur over landstreffet. – Er du skikkelig flink ser du campingvogna i vanlandet helt på toppen av bildet, siden den er den eneste med grått tak, sier Theodor. Foto: PRIVAT

Egg og bacon til frokost

Nå er de altså hjemme igjem etter det de oppsummerer som et svært vellykket landstreff – og russetid.

God stemning og en vellykket russetid, oppsummerer Shisha Lounge-guttene. Foto: PRIVAT

– Vi fikk oss en god plass i vanland, ikke langt i fra hovedscenen og bussringene. Veldig praktisk med sofaen hvor det var stor plass til drikke for flere av vennene våre. 13 stykker hadde vel to kvelders drikke i den vogna, oppsummerer Theodor.

Han syntes det var veldig gøy å stå sammen med andre vaner og utveksle erfaringer.

– Mange ga vogna et ekstra blikk når de gikk forbi. Det var to eller tre andre campingvogner, men de var ikke renovert på innsiden og fungerte mest sannsynlig bare som soveplass.

Jens Caspar og vogna i vanland på Lillehammer. Foto: PRIVAT

Før turen hadde campingguttene installert en ekstra sofa, som gjorde at de fikk vi plass til fire stykker i vogna som sov der begge nettene.

– På morgene stekte vi bacon. Og vi tok også en tur innom Lillehammer sentrum for å spise litt is, sier Theodor.

En liten pauuse fra treffet ga tid til is i Lillehammer sentrum. Foto: PRIVAT

LES OGSÅ: Også Brinkmanship-bussen fra Kjelsås fikk stor oppmerksomhet i riksmediene etter at Nordre Aker Budstikke omtalte deres lavbudsjett-russebuss

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse