Allerede mandag stenges Kapellveien

Og det for godt.

Kart: Her stenges det på mandag. KART: Undervisningsbygg

Nå stenges Kapellveien forbi Grefsen skole, og for godt!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.10.2013 kl 18:29

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kapellveien: Mandag stenges Kapellveien forbi Grefsen skole - her illustrasjon fra "nye" Grefsen Barneskole med planlagt ny flerbrukshall. FOTO: Undervisningsbygg

GREFSEN: I forbindelse med rehabilitering og nybygg på Grefsen skole, skal deler av Kapellveien bygges om til gang- og sykkelvei.

Med snuplasser

- Hensikten er å sikre elevene trafikksikker skolevei, og også for å unngå farlige krysninger mellom skolen og idrettsplassen. Dette gjelder strekningen mellom Betsy Kieldsbergs vei og Kirkegårdsbakken. Arbeidet med veistrekningen innebærer blant annet at veien skal gjøres smalere og asfalteres om, forteller prosjektleder Jan-Fredrik Gulseth i Undervisningsbygg.

LES OGSÅ: NYDALENS NYE BARNESKOLE

Han legger til at det i tillegg skal etableres snuplass for bil i hver ende av strekningen.

Permanent

Strekningen vil bli permanent sperret for motorisert trafikk fra mandag 21. oktober, og er planlagt ferdig som gang- og sykkelvei til skolestart 2014.

- Fortauet mot idrettsplassen vil bli holdt åpent i byggeperioden. Undervisningsbygg beklager eventuelle problemer dette medfører, og setter stor pris på befolkningens tålmodighet.

LES OGSÅ: NYTT STORT BOLIGFELT PÅ FRYSJA

Bussen lagt ned

Stengningen får ikke bare konsekvenser for bilistene, men også for bussbrukerne. Rute 55 - forbi skolen - ble lagt ned tidligere i høst, da Ruter ikke fant noen erstatningstrase uten en "stor omkjøring" og "lavt passasjergrunnlag", les sak på nett her.

Bydelen forsøker nå å finne alternativ busstrase og spille inn til Ruter.

LES OGSÅ: VIL ENDRE SKOLEGRENSENE IGJEN

Ny bussrute?

- Ingen veistengning er ukomplisert, men alle partier i bydelsutvalget har støttet stengningsvedtaket med den begrunnelse at det ikke kan gå en bilvei gjennom det som i praksis blir skolegården. Men vi mener å ha minst like gode alternative traseer for buss 55A som ble nedlagt tidligere i høst. Ruter er positive til dialog, og det vil være en befaring neste uke. Jeg håper virkelig det skal være mulig å få til, sier leder av bydelens miljø, plan og samferdselskomite, Erik Borge Skei (V).

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse