- Alt for en god sak!

Erik (12) og Mathias (11) gjorde en innsats.

Kontaktlærer Jørgen Øverbye ved Disen skole lot håret falle for SOS- barnebyer fredag. Og pengene strømmet inn.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kari Hastvedt kjøpte søte og fargerike sommerfugler.

Se bildet større

Aksel (2 1/2) koste seg på Disen skole.

Se bildet større

Jørgen Øverbye var definitivt modigst.Foto: Elisabeth Wang

Disen: Skolegården ved Disen skole var proppfull av ivrige barn og kjøpelystne voksne fredag formiddag. Hele skolen hadde vært med på å forberede den åpne dagen ved skolen, hvor samtlige inntekter skulle gå til barnebyen i Tirana i Albania.

Frem med lommeboken

- Elevene har vært svært engasjerte og villige til å bidra. De har laget masse fint som selges her i dag. Men som du ser har ikke jeg vært så produktiv, så jeg så det best å la barna få barbere litt og litt av håret mitt til fem kroner per stripe, smiler Øverbye.

Og det tilbudet ble tydelig godt mottatt.

- Det er kjempegøy å se at han begynner å bli skallet, da. Jeg tror han kommer til å se rar ut. Jeg skjønner ikke at han tør, sier Caspar (7) mens han tar en jafs med barbermaskinen.

Det er tydelig at ikke dette blir sist stripe med hår.

Ved noen vakre sommerfugler står Kari Hartvedt, som er bestemor til tvillingparet Elise og Michael ved skolen. Hun synes elevene har vært kjempeflinke, og vil mer enn gjerne være med på å støtte prosjektet.

- Det er klart vi bidrar til et så godt formål. Det synes jeg bare er hyggelig. Også får jeg med meg noe veldig pent hjem også, da, sier hun fornøyd.

Gitarkameratene

I trappen sitter kameratene Erik (12) og Mathias (11) og spiller gitar. En nesten full skål med penger rett ved siden av vitner om at gutta er svært gode på strengene.

- Vi har fått inn ganske mye penger, ja. Det er hyggelig å spille her også, og mange har stoppet opp for å høre på oss, sier Erik.

Maria (11) og Nora (11) er også fornøyd med dagen så langt. De vant en rullekake som skulle deles så raskt de kom hjem.

- Det var gøy å vinne. Den ser jo god ut også, sier Nora.

På baksiden av skolen har Aksel (2 1/2) fått et stort fly han er veldig stolt av. Og når journalisten kommer bort synes han det er en selvfølge at også hun får lov til å prøve de oppblåsbare vingene.

- Flyyyyy, roper det lille sjarmtrollet mens han fyker frem og tilbake på plassen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse