Alvorlig skiulykke blir amatørdokumentar

Se traileren på amatørdokumentaren han har laget for å inspirere folk i motgang.

Pål Magnus Tømmervold ble hardt skadd i en skiulykke mars 2013. Dette gjorde at han ville lage dokumentar om veien tilbake til et normalt liv. FOTO: Foto: Privat

DittOslo har fulgt Pål Magnus Tømmervold i over ett år i veien tilbake til skibakken etter en alvorlig skiulykke i Wyllerløypa. Nå blir han kalt mirakelgutt. Dette blir det dokumentar av. Se trailer øverst i vinduet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.09.2014 kl 13:18

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

I sommer besteg Pål Magnus Tømmervold Snøhetta på Dovrefjell. - Fantastisk, sa hans gamle fastlege om bragden. FOTO: Foto: Privat

Se bildet større

De gamle vennene Pål Magnus Tømmervold og Aksel Lund Svindal utvekslet gaver på Kvitfjell. FOTO: Foto: Andreas Lindbæk

Se bildet større

Pål Magnus Tømmervold ble hardt skadd i en skiulykke mars 2013. Dette gjorde at han ville lage dokumentar om veien tilbake til et normalt liv. FOTO: Foto: Privat

OSLO: 20.mars 2013: dittOslo har tidligere skrevet om én av mediehusets journalister, Pål Magnus Tømmervold, som i fjor ble hardt skadd under alpintrening med Kjelsås IL i Wyllerløypa.

Et tretthetsbrudd i den ene bindingen gjorde at den skled av skien i høy hastighet på knallhardt underlag.

Han lå 4,5 døgn i kunstig koma, med flere indre blødninger i hodet, to nakkebrudd og tre bekkenbrudd.

- Det var tøft å komme til seg selv og bli klar over skadene. Utenforstående skjønner nok ikke hvor drastiske skader jeg hadde. Jeg måtte blant annet lære å sitte og gå på nytt, men er heldigvis blitt omtalt som en solskinnshistorie fra dag 1. Det kan jeg takke velferds-Norge og viljestyrken min for, sier Tømmervold.

Han er nå i ferd med å fullføre dokumentaren om veien tilbake til en normal hverdag.

- Som oppdaling og skitrener skal det ikke skje at man slår seg helseløs på ski, men tilfeldigheter kan ramme alle og enhver. Det handler om å reise seg og være offensiv, sier Tømmervold.

Han forteller han brukte mye tid på å lete etter inspirasjon, da han omsider fikk tilgang til Internett igjen. Nå håper han å motivere andre hardt skadde mennesker.

- Måten Aksel Lund Svindal reiste seg på etter fallet i Beaver Creek inspirerte meg som mest, selv om vi hadde ulike skader. Jeg er utrolig takknemlig for at han stilte opp og ga meg nye ski i denne dokumentaren, sier Tømmervold om sin gamle klassekamerat.

LES OGSÅ: Pål Magnus var i koma etter skiulykke - Aksel fikset nye ski 11 måneder senere

- Vi begynte i samme klasse på idrettsfag Oppdal videregående skole. Jeg hoppet imidlertid relativt raskt over til allmennfag før karrieren hans skjøt fart. Aksel kan vise til x antall medaljer fra VM og OL, mens jeg i det minste kan vise til bronsemedalje fra et uoffisielt offpiste-NM på hjemmebane, sier Tømmervold med et smil, og legger til:

- Den dagen jeg er 100 prosent frisk igjen, er det fullverdig et OL-gull for meg. Jeg gjør daglig mitt for å bli fullt restituert, og det skal jeg klare, sier Tømmervold, som er tilbake i 100 prosent stilling fra november av.

Senest i juli besteg han Snøhetta, 2286 m.o.h.

- At han til de grader har stimulert kroppen har gitt et fantastisk resultat. Her kan man dra en parallell til toppidrettsutøvere som etter skade målrettet klarer å trene seg tilbake til toppnivå, sier Pål Magnus' tidligere fastlege, Kjell Sørli, om måten han har reist seg på. 

Se trailer av dokumentaren øverst i vinduet.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse