ANNONSE
Annonse

Anders lærer deg å skru om hodet

Anders Tangen i Trikkehallen denne uken. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Og forteller om gode innspill på Trikkehallen. – Som hun på 75 år, hun er oldemor, hun synes hun lever et fullverdig liv, og har nettopp fått seg ny kjæreste!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2017 kl 10:52

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Det var ikke så veldig mange eldre som dukket opp på bydelens arrangement på Trikkehallen mandag denne uken.

Men derimot satt de som var der, som tente lys, da tidligere komiker, journalist og gestaltterapeut Anders Tangen foredro om livsendringer, og om det å takle endringene som kommer gjennom livet.

LES OGSÅ: Kjelsås har fått sin egen øl!

Med mye humor og allegorier, så ble det livlig i Trikkehallen mandag.

– Jeg bruker jo meg selv som eksempel, i mitt liv har det skjedd mange endringer. Men endringer skjer hele tiden det. Gjennom hele livet. Så gjelder å lære seg å møte disse endringene på en måte som er bra for en selv, det å skru om hodet, og takle endringene på en best mulig måte, sier Tangen.

På plass i Trikkehallen mandag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Bruke energien annerledes

Han fortsetter.

– Er du 75 år, så er det store muligheter for at du eksempelsvis har noen vondter her og der. Og som kanskje aldri kommer til å forsvinne, uansett hvor mye og hvor mange leger du oppsøker. I stedet gjelder å lære seg å akseptere at sånn er det - sånn er det å bli eldre. Og i stedet bruke energien på å gjøre det beste ut av situasjonen likevel, lære seg å leve med de nye utfordringene.

– Min intensjon er å prøve å få folk til å sette seg selv litt fri, i stedet for å bruke masse energi på problemer.

Gapet mellom forventning og realisme

Men det er lov å være lei seg, å ha dårlige dager.

– Men gapet mellom forventning og det som er realistisk at du kan forvente deg, er oppskriften på å få dårlige dager. Vi må øve oss på å fokusere på det som er bra - det er fortsatt mye som fungerer som det skal, selv om man blir eldre, sier Tangen.

Som forteller om gode tilbakemeldinger og innspill etter foredraget.

– Som hun på 75 år, hun er oldemor, hun synes hun lever et fullverdig liv, og har nettopp fått seg ny kjæreste!

Bydel, BRE og politi

I tillegg til Tangen, så snakket også Bydel Nordre Aker selv til de eldre om forebyggende arbeid, informasjon om bydelen og velferdsteknologi. Pensjonistforbundet var også til stede, og orienterte om pensjon, rettigheter, skatt med mer.

Politi, Brann- og redningsetaten, seniorsentre og frivillighetssentralene var også representert på arrangementet, og med foredrag.

Mari Gundersen i bydelsadministrasjon Nordre Aker forteller at tilbakemeldingene fra de fremmøtte på arrangementet, var at det var positivt og nyttig.

– Også foredraget fra Brann- og redningsetaten og politiet. Der var det mye konkret, og mange av deltagerene kjente seg igjen i de utrygge situasjonene, forteller Gundersen.

Vanskelig aldersgruppe

Men det var jo ikke så veldig mange som dukket opp på Trikkehallen mandag?

– Denne aldersgruppa er vanskelig å få tak i. De er såpass friske, mange klarer seg uten bistand fra bydelen og er aktive. Vi valgte derfor et «ungdommelig» lokale og temaer som det under en intervjurunde har kommet frem at innbyggerne ønsker, forteller Gundersen.

– Vi sendte ut mange invitasjoner, og tok en ringerunde til slutt. Da fikk vi med flere. Mange av de vi tok kontakt med, mente at de hadde den informasjonen de trengte fra før. Det vi ønsket med dagen var å få de eldre til å tenke litt mer langsiktig- og forebyggede, legger Gundersen til.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse