Andreas Lødrup går for EM-gull i kickboksing

Finner roen hjemme.

KLAR: Andreas Lødrup håper på gull.

Andreas Lødrup (27) mistet mesterskapstittelen i kickboksing i Aten for to år siden. Nå skal han gjøre alt for å hente hjem gullet til Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.11.2012 kl 12:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

STERKERE ENN NOENSINNE: Landslagstrener Daimi Akin mener at Andreas er inne i sin livs form. Her fra treningen i Bjølsenhallen.BEGGE FOTO: Andreas Lindbæk

BJØLSEN: Søndag drar Andreas Lødrup og resten av det norske landslaget til Romania for å kjempe om medaljer i EM i kickboksing.

Lødrup, som tok EM-gull i Bulgaria 2008, er ekstremt motivert til å hente hjem gullbeltet etter at han tapte EM-finalen for to år siden i Hellas.

- Jeg er megasugen. Jeg har tidligere vist at jeg kan vinne, og nå har jeg også mer rutine. Jeg har selvsagt gullambisjoner, men jeg vet at det krever mye i hver eneste kamp, pluss at marginene må være på min side, sier Andreas Lødrup, som representerer Fighter Kickboxing på Bjølsen.

Mentalt sterk

Kickbokseren har hatt en meget god oppladning, mye har løsnet etter sommeren.

- Jeg føler meg i veldig god fysisk form. Jeg har hatt en veldig god oppkjøring, med blant annet World Cup-gull i Italia. Det er godt å ha noen matcher i kroppen før mesterskapet, sier Andreas, som bor på Nordberg.

- Jeg koser meg veldig der og bor i åttende etasje med fantastisk utsikt over byen. Jeg bruker også mye området og trener en del i marka. Det gir en fantastisk ro.

LES OGSÅ: Andreas Lødrup legger gullplanene ved Sognsvann

Egen treningsuke

Landslaget var forrige uke samlet på Olympiatoppen og Bjølsenhallen for to daglige økter. Og Andreas, som er inne i sitt siste år på legestudiet, brukte uken godt.

- Her er det mye fokus på kvalitet. Man samlet seg og brikkene faller på en måte på plass, sier han.

Utøverne fikk også trent mot polske landslagsutøvere.

- Det er veldig bra at vi får trent mot noen vi ikke er vant til å møte. Dermed får vi den gode kampfølelsen foran mesterskapet, sier Andreas.

LES OGSÅ: Andreas Lødrup ble verdensmester på hjemmebane

Landslags - og klubbtrener, Daimi Akin,mener at Andreas er sterkere enn noensinne.

- Fjorårets sesong ble noe amputert for Andreas på grunn av brist i foten og det har tatt tid å bygge seg opp. Skaden er leget og han er sterkere enn tidligere. Så det lover veldig bra til årets mesterskap, sier Akin.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse