Ane fra Tåsen jobber for norsk EU-medlemskap

Ane Bilstad Brøyn fra Tåsen er 2. nestleder i Europeisk Ungdom. FOTO: EUROPEISK UNGDOM

Ane Bilstad Brøyn fra Tåsen startet sitt politiske engasjement i Ungdomsrådet i Nordre Aker. Nå er 22-åringen valgt til nestleder i Europeisk Ungdom.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.10.2016 kl 12:31

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Fakta Europeisk Ungdom:

  • Stiftet i 1973, og jobber for europeisk integrasjon og et norsk EU-medlemskap. Har som viktigste målsetning per dags dato å øke kunnskapsnivået angående EU, samt bidra til en konstruktiv debatt om Norges tilknytning til EU.
  • Blant andre Espen Barth Eide og forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide har bakgrunn fra Europeisk Ungdom.
  • Nettside: http://www.europeiskungdom.eu/

Kilde: Europeisk Ungdom

TÅSEN: Ane Bilstad Brøyn, som er vokst opp på Tåsen i bydel Nordre Aker, ble nylig valgt til 2. nestleder i ungdomsorganisasjonen Europeisk Ungdom – på hjemmebane. Landsmøtet ble nemlig avholdt på Grefsen.

Startet i Ungdomsrådet

Brøyn startet sitt politiske engasjement som 13-åring i Nordre Aker ungdomsråd. Da arbeidet hun for at ungdom skulle bli hørt i bydelspolitikken. Nå arbeider hun for et Norsk EU-medlemskap, i en tid der oppslutningen om unionen ikke er på topp.

– Meningsmålinger viser at et flertall i Norge er i mot et norsk EU-medlemskap, og jeg synes ikke dette er så rart med tanke på hvor lite vi snakker om EU og hvor lite folk kan om EU. Som nestleder i Europeisk Ungdom ønsker jeg å sette EU-spørsmålet på dagsorden i Norge og øke EU-kunnskapen, spesielt blant unge. Vår organisasjon vil det kommende året blant annet arbeide for å få integrert EU i læreplanmålene, allerede på ungdomskolen, sier Brøyn i en pressemelding.

Vil ha ny EU-avstemning i Norge

Det er nå 22 år siden det ble sist avholdt folkeavstemning om EU-medlemskap i Norge, og 22-åringen fra Nordre Aker mener det er på tide å se frem mot en ny folkeavstemning. Selv om britene har stemt for å forlate unionen, mener hun Norge vil tjene på å gå inn i fellesskapet.

– Jeg tror med de utfordringer Europa står ovenfor i dag, da spesielt med klimakrisen og flykningskrisen, er vi nødt til å ha et overnasjonalt organ som kan jobbe for felles løsninger. EU har blitt mye kritisert for måten slike utfordringer har blitt håndtert, men jeg tør ikke en gang tenke på hvordan ting ville sett ut dersom EU ikke eksisterte.

Frustrert generasjon

Brøyn mener Norge, og generasjonen hun er en del av, står overfor et veivalg.

– Jeg kjenner en enorm frustrasjon over at mitt eget land står utenfor det som mange kaller for Europas viktigste fredsprosjekt. Mye av det som blir bestemt i EU påvirker også oss, men likevel har vi valgt å stå på sidelinjen. Jeg ønsker at Norge skal være en del av et større felleskap og at vi skal kunne ha innflytelse på de saker som allerede påvirker oss, sier hun.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse