- Angrer ikke ett sekund

Grefsenjenta Anette Nadheim (20) var en av tre jenter på KV Andenes under øvelsen. – Med for mange jenter blir det fort et litt anstrengt miljø, sier Anette og ler.

- Jeg ville egentlig på Kongeskipet siden det er nærmere hjemme, men jeg angrer ikke ett sekund på dette! Grefsen- jenta Anette Nadheim (20) var ombord på kommandofartøyet KV Andenes under militærøvelsen Mobil innsats 06 i Nord-Norge.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Andøya: Anette Nadheim var en av tre jenter som var ombord på kystvaktfartøyet Andenes under den storstilte militærøvelsen, og hun synes ikke det gjør noe at de var så få.

- Det er litt greit å ikke ha så mange jenter ombord. Med for mange jenter blir det fort et litt anstrengt miljø, forteller 20-åringen og smiler lurt.

Personlig utfordring

Den blide jenta fra Grefsen i Oslo jobber som servitør og sanitetsassistent på sjøen, og kom inn i Forsvaret i januar i år.

- Jeg ville ha en personlig utfordring. Dette har vært noe jeg har hatt lyst til å prøve siden jeg var 18 år gammel, forklarer utskrevet ledende menig Anette. Vennekretsen hennes var heller ikke en hindring på hennes vei inn i Sjøforsvaret.

- Bestevenninnen min er i Heimevernet, forteller hun.

Aldri før har Forsvaret testet sin reaksjonsevne på en så stor skala, og over 2 000 soldater fra land-, sjø- og luftstridskreftene opererte i forrige uke i Vesterålen. Øvelsen ble holdt hemmelig til kort tid før starten. - Hørte rykter

- Vi hørte jo noen rykter, men hadde virkelig ingen anelse om hvor vi skulle og når vi skulle dra. Da vi fikk ordre om å komme oss til Andøya var vi i Barentshavet, så vi var jo ikke så veldig langt unna.

Under øvelsen fikk Anettes fartøy besøk av nesten 20 ekstra offiserer som skal styre Norges sjøstyrkebidrag, men til tross for ekstra arbeid setter hun pris på denne opplevelsen.

- Jeg har vært på en stor øvelse før, Barents Rescue som gikk for en liten stund siden. Det er gøy å få ombord noen nye ansikter, sier Nadheim.

Vil fortsette

Neste år er Anette ferdig med førstegangstjenesten, og da vil hun enten verve seg eller søke seg til befalsskole.

- Jeg ville egentlig på Kongeskipet siden det er nærmere hjemme, men jeg angrer ikke et sekund på dette. Jeg stortrives på Kystvakten, og jeg er så glad for at jeg har fått sett midnattsol på Svalbard og mange andre flotte steder, sier hun og slår armene ut mot Senja-fjellene på andre siden av fjorden.

- Jeg lider jo ikke da, for jeg er på sjøen i seks uker og så har jeg tre uker fri. Så jeg får nok av tid hjemme hos familien, skyter hun til og ler ut i den kalde sjølufta.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse