Anleggsplass i skolegården

Rektor Helene Grønn Larsen ser frem til at arbeidet er ferdig. Foto: Ida Schmidt Nygaard

Skolegården på Ullevål skole er for tiden ikke stort mer enn et gapende hull. Arbeidet med nytt dreneringsanlegg tar lenger tid enn ventet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2007 kl 11:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

På grunn av fasadeoppussing vil skolen i en tid fremmover være dekket av plast.

Se bildet større

Rektor Helene Grønn Larsen ser frem til at arbeidet er ferdig. Foto: Ida Schmidt Nygaard

Ullevål: På grunn av fuktinntrengning gjennom grunnmuren på skolen må dreneringen skiftes. Egentlig skulle jobben vært ferdig til skolestart. Det viste seg at arbeidet var mye mer omfattende enn forventet og nå venter tre uker med grave- og anleggsarbeid før, i og etter skoletid.

Ferdig til desember

Frem til desember jobbes det også med utskifting og rehabilitering av vinduene på skolen, samt at fasaden skal pusses opp. Dette fører til at skolen mer eller mindre er pakket inn i plast.

- Skolegården skulle vært ferdig til skolestart, men grunnarbeidet i forbindelse med dreneringsanlegget har vært veldig krevende og et mye større arbeid enn man trodde, sier rektor Helene Grønn Larsen.

Det viser seg nemlig at det må lages et vanndeponi under skolegården og de gamle rørene må skiftes.

- Det kommer til å arbeides her hele tiden, men piggingen gjøres utenfor skoletiden, forteller rektoren.

-Trygt for barna

Deler av skolens lekeområder og skolegård er stengt med gjerder. 1. til 4. klasse holder til på lekeområdene bak skolen, mens 5. til 7. klasse leker på de områdene som ikke er avstengt i skolegården.

- Nå har vi vært her noen dager og det har gått veldig bra. Lærerne har laget alternative planer slik at barna er utenfor skoleområdet en til to dager i uken, sier Grønn Larsen.

To av inngangene til skolegården er stengt og det er laget en ny midlertidig inngang.

Grønn Larsen forsikrer om at alle sikkerhetsmessige tiltak er gjort. En egen HMS-ansvarlig er tilstede på skolen hver dag.

- Skolen har i år 503 elever, det er veldig mange. Vi bruker all plassen vi har, ikke et bøttekott står ledig og vi gleder oss veldig til arbeidet er ferdig.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse