Mange tenker vel at saken blir henlagt uansett?
- Jo, det kan stemme. Arbeidet krever mye ressurser og sakene blir ofte henlagt. Men saker blir gjennomrettet når politiet finner tyvgods. Dessuten er anmeldelsene med på å unngå å vise et falskt glansbilde. Om ingen anmeldte forholdene , vil vi aldri få kontroll på dette problemet, sier Thorsen.
Skrik utPolitiet har dette halvåret gått aktiv inn for å advare publikum mot lommetyver i Oslo. De mener at slik situasjonen er i Oslo nå må de være ekstra på vakt når det gjelder verdiene sine.
- Det er ingen hemmelighet at dette er organisert kriminalitet, gjerne bander fra Øst-Europa. De har sine metoder og operer gjerne mange i lag. Så derfor bør man ta sine forholdsregler og være ekstra oppmerksom med å passe på verdiene sine når man er ute og ferdes, opplyser Thorsen.
LES RÅDENE FOR Å UNNGÅ LOMMETYVERIER I FAKTABOKSEN TIL HØYRE
- Hva skal man gjøre om man oppdager at man er i ferd med å bli ranet?
- Det er ingen fasitsvar her. Man må nesten se an situasjonen. Noen ganger kan man gripe inn selv, men det viktigste er å rope ut at man er i ferd med å bli ranet. Det verste disse folkene vet er å bli gjenkjent av mennesker, sier politiførstebetjent, Jon Petter Klausen.
Samarbeider med utestedPolitiet i Oslo forteller også at de har et samarbeid med utesteder som har slitt med mye lommetyveri.
- Vi pleier å sjekke ut utesteder hvor vi har fått inn mange anmeldelser fra. Deretter går vi i dialog med innehaver av plassen og finner ut løsninger i lag på hvordan man skal få bukt med problemet. Vi tar problemet på alvor og utestedene er flinke til å følge opp våre tips, opplyser Thorsen.
Raskt domfeltRobert Thorsen forteller Lokalavisen at de det siste halve året har pågrepet mange lommetyver i Oslo.
- De har blitt hurtig domfelt og sendt ut av landet, opplyser han.