Anna (17) i klinsj med trimdronning Kari Jaquesson

Kari Jaquesson og Venstre-politiker Anna Dåsnes fra Kjelsås. FOTO: NORDSTRANDS BLAD/LIV AARBERG

– Jaquesson tok ordet og sa blant annet at vi burde suge ti pikker om dagen for å skjønne hvordan det er å jobbe på bordell, ifølge Anna Dåsnes. 17-åringen fra Kjelsås er Venstre-politiker. Men lar hun seg skremme?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.02.2016 kl 10:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Anna Dåsnes refererer til trimdronning Kari Jaquesson, som også har meldt seg inn i kvinnegruppa Ottar.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Det hele startet med et parolemøte, med flere politiske partier og andre, i forkant av kvinnedagen, 8. mars.

VG oppsummerer at blant annet ba Venstre-politiker Anna Dåsnes (17) om at flaggsaken «håndhev sexkjøpsloven» burde bli fjernet i årets markering.

Bordeller

Til VG forteller Jaquesson at det hun reagerte på var uttalelser om at man burde åpne bordeller i Oslo.

– Jaquesson tok ordet og sa blant annet at vi burde suge ti pikker om dagen for å skjønne hvordan det er å jobbe på bordell, sier Dåsnes til avisen.

Jacuesson forteller til VG at uttalelsene kom i forbindelse med utsagn om at det burde være greit å åpne bordeller i Oslo, og ikke knyttet til Sexkjøpsloven.

– Rystet

– Jeg ble rystet (...) Selv mener jeg sexkjøpsloven er like revolusjonær som retten til selvbestemt abort. Prostitusjon er et stort samfunnsproblem for de som blir prostituert, men også deres pårørende og pårørende til kjøperne. Jeg var sjokkert over at unge kvinner kunne mene dette, forteller hun. Les hele saken på vg.no.

På det aktuelle møtet gjorde Radio Nova lydopptak, som Jaquesson har hørt igjennom.

– Hadde jeg visst at de var så unge ville jeg nok ordlagt meg annerledes, men jeg står for meningsinnholdet, sier Jaquesson til VG.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Kjelsås-jenta Anna Dåsnes etter alt oppstyret fredag, rundt og fra det nevnte parolemøtet.

– Du har ikke blitt skremt fra å delta på lignende senere?

– Lar seg ikke skremme

– Jeg nekter å la meg skremme av enkelte venstreradikale feminister, og kommer ikke til å gi meg i likestillingskampen, understreker den unge jenta fra Kjelsås, som vil ha et skikkelig debattklima.

– Jeg kommer til å kjempe helt til man har et ordentlig debattklima og til kvinnedagen blir en dag alle kan føle seg hjemme og representert på, sier Anna.

I forbindelse med 8. mars i fjor inviterte Nordre Aker Budstikke en rekke kvinner til å skrive om sitt syn på Kvinnedagen. Les alle innleggene deres her!

Masse støtte

Hun har fått mye støtte etter parolemøtet.

– Ja, jeg har fått masse støtte i etterkant, og jeg tror det er bred enighet om at noe må gjøres. Jeg mener at både 8. marskomiteen og enkelte av kvinnene som deltok på møtet i går må gå i seg selv. Det er ikke feministisk å bruke hersteknikker og hatsk retorikk, sier Venstre-politikeren.

Kari Jaquesson har fredag skrevet hvordan hun opplevde hendelsen på møtet i dennne kommentaren i Dagbladet.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse