ANNONSE
Annonse

Anne-Britt lærer barna førstehjelp

Anne-Britt Nilsen stilte på Youngstorget forrige fredag, og lærte barnehagebarna førstehjelp. Foto: RØDE KORS

– Barna er interesserte og forteller at mange av dem hadde hatt samme uhell som Henry opplever, forteller Anne Britt Nilsen fra Nordre Aker Røde Kors. Men hvem er Henry?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2015 kl 15:10

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER/OSLO: Nordre Aker Røde Kors har fem pedagogiske læringsopplegg om førstehjelp for barn over tre år, og som lånes ut gratis til bydelens barnehager.

Hold deg oppdatert på lokale nyheter: Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Det er imponerende hva barnehagene i bydelen har fått ut av dette. Kanvas-barnehagen Disen gård brukte «Tutti Fratelli» på sommerfesten sin, alle barna stilte i Røde Kors-hatter. Forskningsparken Montessori brukte Henry som var ute på en reise, og hendelser som skjedde underveis, forteller Anne-Britt Nilsen, ansvarlig for førstehjelpsopplæring til barnehagebarna i Nordre Aker.

LES OGSÅ: Jørgen Foss inn i bispedømmerådet: – Klar tale fra det norske folk om at kirken skal lene seg mot 2015 og ikke år null

Hun fortsetter.

– Gulldalen barnehage har fått tilbakemelding fra foreldre som er imponerte over hva barna lærer i barnehagen. Det er ikke bare barna som blir bevisste på førstehjelp, men også de voksne i barnehagen får økt innsikt, sier Nilsen.

Henry

Men hvem er Henry?

Henry er så klart oppkalt etter grunnleggeren av Røde Kors, Henry Dunant, og dukken det blir demonstrert førstehjelp på. Henry får nemlig både skrubbsår, brannsår, stikk, kul i hodet og kutt i fingeren. Hva slags hjelp trenger han? Hvem skal hjelpe han? Og hvor ringer vi? Dette er noen av spørsmålene barna får svar på.

LES OGSÅ: Tja til fartshumper, flere toaletter og kanskje flyktninger til Skar leir?

Forrige fredag var Anne-Britt Nilsen på Youngstorget.

– Der kom det mange barnehager, og som fikk et lyn-kurs i de ti områdene som opplegget omhandler. Barna var veldig interesserte, og kunne fortelle at mange av dem hadde hatt samme uhell som Henry opplever, forteller Nilsen.

Hent voksen og ring 113

Hun forteller videre at barna tok aktivt del i de ulike episodene med Henry, og lærte seg det grunnleggende. Blant annet «Hent en voksen» dersom de observerer skade.

– Og 1-1-3 lød unisont over hele torget, forteller Nilsen.

I år feirer Røde Kors 150 år i Norge og det markeres med en turné rundt i landet med førstehjelpskurs for barn.

30 barnehager

I Oslo har lokallaget Nordre Aker Røde Kors gjennom tre år fått 30 barnehager til å bruke dette kurset. I 2016 utvides prosjektet til å bli landsomfattende. Alle Røde Kors' lokallag får kurspakken, i tillegg til at kurspakken selges til barnehagene. Målet er at 50 prosent av landets barnehager har det innen år 2016 er omme, ifølge pressemelding fra Røde Kors Nordre Aker.

LES OGSÅ: Nordre Aker Røde kors feiret organisasjonens 150-årsdag med barn, ordføreren og en rød benk: – Også vi som ikke har noen mamma lenger trenger noen å prate med

Ta ansvar

Målet med Henry-prosjektet er å øke barns bevissthet rundt førstehjelp og medmenneskelighet. Når uhellet er ute kan det være avgjørende at man tar ansvar, viser omsorg og søker hjelp. Dette kan barn gjøre i like stor grad som voksne, står det i
pressemeldingen fra Røde Kors.

Hold deg oppdatert på lokale nyheter: Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse