ANNONSE
Annonse

Startet eget idrettslag:

Anne og jentene trener for livet

– Vi vil trene sammen, vi har jo en fellesnevner i bånn. Vi vet jo akkurat hva vi alle har vært igjennom! sier de sterke voksne jentene ved Sognsvann. Og det er plass til flere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2016 kl 17:21

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SOGNSVANN: Første gang jeg traff Anne Kristoffersen (55), fikk hun oss til å yte alt vi hadde. Dengangen handlet det om aerobics, i lokalene til Bårdar Danseinstitutt i Pilestredet.

30 år senere

Da jeg møter Anne igjen rundt 30 år senere, er hun fortsatt like sprek og aktiv. Umulig å se at hun for noen år siden fikk en alvorlig diagnose - i 2008. Det var brystkreft. Men Anne fra Kjelsås kom seg gjennom behandlingen. Trente seg opp igjen. Steg for steg. Og det kjentes godt å trene etter en alvorlig sykdom.

– Jeg ville gjerne at andre som var syke også skulle kjenne det samme, sier Anne.

LES OGSÅ: Nydar'n er Norges beste ungdomsklubb!

Eget IL

Og startet likesågodt sitt eget idrettslag: Bevisst Aktiv. I samarbeid med andre kreftoverlevere, i 2012.

– Hvert år er målet Holmenkollmarsjen, forteller Anne.

Et treningstilbud til tidligere kreftsyke som er ferdig med behandling. To ganger i uka mandag og fredag - med deltagere fra hele byen. Kondis og styrke, intervalltrening og stasjonstrening. Ute.

De har fellesnevneren i bånn, under «planken», og har alle vært gjennom alvorlig sykdom. Men de har kjempet seg tilbake til livet, blant annet med trening som foruten det fysiske, også gir samhold, glede og fellesskap. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

En blid gjeng med godt voksne jenter er på vei mot Sognsvann, de er egentlig mange flere, men sesongen har ikke helt begynt ennå.

LES OGSÅ: Hestedebutanter og mye mer action i kirkeruinene!

Fellesnevner

Skravla går.

– Altså, selv om vi alle har hatt kreft, så snakker vi nesten ikke om kreft. Vi er liksom litt ferdigprata om det temaet! Selv om vi selvsagt bryr oss om hverandre, og spør hverandre om hvordan det går!

– Vi er en gjeng med vanlige jenter som har lyst til å trene. Trene sammen. For klart vi har jo en fellesnevner i bunn. Vi vet jo akkurat hva vi alle har vært igjennom, og vi føler et veldig stort samhold og fellesskap!, er de ivrige trimmerne enige om.

– Det handler også om glede - vi har forventninger til det å treffes. Været bryr vi oss ikke noe om, sier Anne.

For selv med tunge, mørke skyer over Sognsvann, er humøret og treningsgleden på topp.

Vibeke, Siri, Anne, Siri og Hanne - blide og treningsglade voksne jenter møtes til trim to ganger i uka. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hanne Ramstad Jensen (54) fra Majorstua legger til.

Lavterskeltilbud ute

– Dette er jo å starte opp igjen på et nivå som passer alle. Det er ikke det samme å dure inn på et stort treningssenter, når du har vært igjennom det vi har vært. Her tar vi det helt etter formen! Og mye mer sosialt.

– Og så fantastisk å være ute i naturen. Det kjennes så godt å være så nære på naturen, og vakker natur inspirerer på så mange måter, skyter en av de andre inn.

Det psykiske

– Det handler om å komme seg over bøygen etter behandling, og å trene seg gradvis opp til et friskere liv. Ikke minst hjelper jo dette på psykisk. Det går faktisk an å komme seg videre etter en så alvorlig diagnose, trene seg opp, og gradvis bort fra - og lære seg å takle - angst, uro og mørke tanker, forteller de spreke damene.

De tøffe og sterke jentene ved Sognsvann, fra venstre Vibeke Østhus (Ekeberg), Siri Røst (Tåsen), Hanne Ramstad Jensen (Majorstua), Anne Kristoffersen (Kjelsås) og Siri Tobiassen (Solemskogen). Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Og så er det jo plass til så mange flere ute den vakre naturen ved Sognsvann.

Inviterer flere

– Ja vi vil gjerne dra i gang flere som er ferdig med behandling etter kreft. Bare å ta kontakt. Gjerne også menn, oppfordrer Anne, som ellers arbeider ved Sats/Elixia ved Storo.

Anne understreker også at selv om hver og enkelt selvsagt legger lista for hva hun eller han orker og vil av trening, så er det rom for å klinke på litt. For eksempel på veien opp til Ullevålsseter, hvis det er målet på treningen.

– Jeg pleier å si at jeg gjerne vil ha deltagerne litt røde som tomater etter innsatsen. Men gjerne også en og annen chilli!

Bevisst Aktiv har også egen facebookside - her finner du den.

LES MER OM NYDALEN:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse