Annie stanser aldri

PLATERYTTER: ? Jeg synes det er morsommere å gå på byen og spille plater enn bare å gå på byen. Da får jeg kontrollere musikken selv, sier Annie om DJ-karrieren. (Foto: Nina Merikallio)

Annie (30) lar seg ikke stanse av kritikk eller kontraktkrøll. Nå er hun – endelig – klar med "Don't Stop".

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

— Det var som i det kjente sitatet. Det ble litt for mye kokker og litt for mye søl.

Anne Lilia Berge Strand

— "Annie"

— sitter i et selskapslokale i London og gir sin versjon av hvorfor det aldri ble noe av albumslippet på legendariske Island Records i fjor.

— Det var vel en typisk "major label"-situasjon. En direktør forsvinner, og så kommer en ny direktør som ikke helt forstår prosjektet og tenker i helt andre baner. Men jeg kunne jo ikke forhindre en plate ved navn "Don't Stop" i å komme ut.

Låtskriver

26. oktober kommer den nemlig likevel, med en mer beskjeden utgiver i ryggen. Annie har brukt 2009 til å oppdatere innholdet. Blant annet har hun utelatt singelen og Perez Hilton-favoritten "I Know Your Girlfriend Hates Me".

— Jeg ville ha det så fresht og nytt som mulig. Derfor gikk jeg tilbake og endret på en del ting og laget flere låter, forteller hun.

Nettopp låtskriving er blitt viktigere for Annie enn før. Det gir hun Brian Higgins i hitfabrikken Xenomania æren for.

— Han har åpnet øynene mine for det å virkelig jobbe med komposisjon. Selv om ikke alle ble ferdige, tror jeg at jeg skrev nærmere 300 sanger i denne runden. Jeg synes det er mer interessant å fokusere på tekst og melodi, mens det forrige albumet handlet mer om produksjon.

Tyggegummi

Det var i 2005, etter å ha slått gjennom med smakebitene "Chewing Gum" og "Heartbeat", Annie presenterte debuten "Anniemal".

Siden var hun mindre heldig, ikke minst på livefronten. Senest i vinter ble hun slaktet for Bylarm-opptredenen sin.

— Det skjedde i Norge, presiserer Annie, som er bosatt i Berlin og stadig på farten.

— Når du er norsk, har du selvsagt lyst til å jobbe en del og gjøre det bra hjemme. Jeg synes for eksempel alltid det gjør godt å komme til Bergen og naturen der. Men helt fra begynnelsen har jeg vært mest inspirert av engelsk musikk. Jeg føler også sterkere tilhørighet til England, på mange måter. Jeg har bygget opp en fanbase her.

Privilegert

— Er "Don't Stop" ment som et spark til kritikerne?

— Nei, men dette er og blir en tung bransje å drive i. Mange mennesker har ideer om hva du skal gjøre, hvordan du skal se ut, og ditt og datt. Tittelen går kanskje litt på det. Hvis du har noe å si, er det bedre å si det enn å holde det inne.

— Hvilke ambisjoner har du idet du fyller ti som artist?

— Salgstall har jeg ingen formening om, for det er blitt helt umulig å spå. Jeg håper jeg kan opprettholde interessen jeg er møtt med så langt, i så stor skala og i så stor del av verden. Jeg får tilbud fra Mexico, New Zealand og Australia, og allerede i november skal jeg til Japan, Russland og Los Angeles. Sånn sett føler jeg meg veldig privilegert.

— Hvor viktig er DJ-karrieren for deg?

— Jeg håper å kunne opprettholde den òg. Jeg synes det er morsommere å gå på byen og spille plater enn bare å gå på byen. Da får jeg kontrollere musikken selv.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon