Annie stanser aldri

PLATERYTTER: ? Jeg synes det er morsommere å gå på byen og spille plater enn bare å gå på byen. Da får jeg kontrollere musikken selv, sier Annie om DJ-karrieren. (Foto: Nina Merikallio)

Annie (30) lar seg ikke stanse av kritikk eller kontraktkrøll. Nå er hun – endelig – klar med "Don't Stop".

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

PRODUKTIV: Ifølge eget utsagn har Annie skrevet 300 låter siden sist. Tolv av dem er med på albumet "Don't Stop" (slipp 26. oktober).

— Det var som i det kjente sitatet. Det ble litt for mye kokker og litt for mye søl.

Anne Lilia Berge Strand

— "Annie"

— sitter i et selskapslokale i London og gir sin versjon av hvorfor det aldri ble noe av albumslippet på legendariske Island Records i fjor.

— Det var vel en typisk "major label"-situasjon. En direktør forsvinner, og så kommer en ny direktør som ikke helt forstår prosjektet og tenker i helt andre baner. Men jeg kunne jo ikke forhindre en plate ved navn "Don't Stop" i å komme ut.

Låtskriver

26. oktober kommer den nemlig likevel, med en mer beskjeden utgiver i ryggen. Annie har brukt 2009 til å oppdatere innholdet. Blant annet har hun utelatt singelen og Perez Hilton-favoritten "I Know Your Girlfriend Hates Me".

— Jeg ville ha det så fresht og nytt som mulig. Derfor gikk jeg tilbake og endret på en del ting og laget flere låter, forteller hun.

Nettopp låtskriving er blitt viktigere for Annie enn før. Det gir hun Brian Higgins i hitfabrikken Xenomania æren for.

— Han har åpnet øynene mine for det å virkelig jobbe med komposisjon. Selv om ikke alle ble ferdige, tror jeg at jeg skrev nærmere 300 sanger i denne runden. Jeg synes det er mer interessant å fokusere på tekst og melodi, mens det forrige albumet handlet mer om produksjon.

Tyggegummi

Det var i 2005, etter å ha slått gjennom med smakebitene "Chewing Gum" og "Heartbeat", Annie presenterte debuten "Anniemal".

Siden var hun mindre heldig, ikke minst på livefronten. Senest i vinter ble hun slaktet for Bylarm-opptredenen sin.

— Det skjedde i Norge, presiserer Annie, som er bosatt i Berlin og stadig på farten.

— Når du er norsk, har du selvsagt lyst til å jobbe en del og gjøre det bra hjemme. Jeg synes for eksempel alltid det gjør godt å komme til Bergen og naturen der. Men helt fra begynnelsen har jeg vært mest inspirert av engelsk musikk. Jeg føler også sterkere tilhørighet til England, på mange måter. Jeg har bygget opp en fanbase her.

Privilegert

— Er "Don't Stop" ment som et spark til kritikerne?

— Nei, men dette er og blir en tung bransje å drive i. Mange mennesker har ideer om hva du skal gjøre, hvordan du skal se ut, og ditt og datt. Tittelen går kanskje litt på det. Hvis du har noe å si, er det bedre å si det enn å holde det inne.

— Hvilke ambisjoner har du idet du fyller ti som artist?

— Salgstall har jeg ingen formening om, for det er blitt helt umulig å spå. Jeg håper jeg kan opprettholde interessen jeg er møtt med så langt, i så stor skala og i så stor del av verden. Jeg får tilbud fra Mexico, New Zealand og Australia, og allerede i november skal jeg til Japan, Russland og Los Angeles. Sånn sett føler jeg meg veldig privilegert.

— Hvor viktig er DJ-karrieren for deg?

— Jeg håper å kunne opprettholde den òg. Jeg synes det er morsommere å gå på byen og spille plater enn bare å gå på byen. Da får jeg kontrollere musikken selv.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse