Antall voldtekter doblet

Oslo har opplevd en dramatisk økning i antall voldtekter i juli. I snitt har det skjedd én voldtekt i døgnet i hovedstaden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.07.2006 kl 18:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Oslo: 29 kvinner har blitt voldtatt i Oslo denne sommeren - minst fem av dem er såkalte overfallsvoldtekter, hvor politiet ennå ikke har funnet gjerningsmannen. Det betyr at det kan gå fem voldtektsmenn løs i byen.

Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter voldtekten av en 18 år gammel kvinne ved Holmendammen i juni. Og mannen som forsøkte å voldta en kvinne på Bogstad forrige tirsdag er fortsatt på frifot.

Mange voldtekter skjer på fest eller nachspiel, hvor offeret kjenner overgriperen. Ved hjelp av DNA-teknikk kan politiet bevise at samleie har funnet sted. Men slike voldtekter ender gjerne med ord-mot-ord, fordi overgriperen kan hevde samleiet var frivillig.

- De sier at de har vært på stedet, fordi de skjønner at de ikke kan nekte for det. Dette er en skummel utvikling. Da er vi tilbake til ord-mot-ord. Et nei skal tas for et nei. Man skal ikke overskride den grensen hos et annet menneske. Man har ingen rett til det, sier fungerende leder ved Dixi ressurssenter for voldtatte, Britt Oppjordsmoen, til NRK Østlandssendingen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse