Test: Sony Ericsson C510: Anti-jålekopp

Traust, med en touch av grå eminense.

Sony Ericsson C510 er helt uten raffinement, men leverer bra på grunnleggende funksjoner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.04.2009 kl 15:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kameraet er bra med tanke på prisen.

Se bildet større

Testet: Sony Ericsson C510

Se bildet større

BACK TO BASIC: Kameraet er bra, men ellers er Sony Ericsson C510 en utpreget uspennende telefon.

AMOBIL.NO: Utseendemessig er ikke Sony Ericsson C510 telefonen som får deg til å hoppe i stolen av begeistring. Her snakker vi om en kameratelefon som er tradisjonell i de fleste henseende.

Selv om C510 ikke er av den fargerike sorten, leverer den varene tilfredsstillende på de fleste områder. Unntaket er tastene, som er laget slik at du støtt og stadig kommer i skade for å taste feil.

Heldigvis har du en skarp og nokså stor skjerm slik at du fort ser feilskjærene. Gode og oversiktlige menyer er også medvirkende til at du enkelt ser hva du driver med.

En gjenganger i tester av Sony Ericsson mobiltelefoner, er skryt om batterritiden. Så også denne gang, vi brukte C510 i rundt fire døgn mellom hver opplading.

Les også testen av Sony Ericsson W715 - Mye muskler - lite fett

Skral salgspakke

Bortsett fra laderen er det forøvrig smått med utstyr som følger med. Du får riktignok et par hodetelefoner (uten overgang til minijack), men utover dette må du bla opp dersom du skal få fullt utbytte av telefonen din.

Direkte proff er C510 ikke, men viktige nyttefunksjoner som alarm, kalender og synkronisering er selvsagt på plass.

Rom for underholdning er det også. MP3-spiller, RDS-radio og tre medfølgende spill hører til i denne kategoerien. Den innebygde bevegelsessensoren kan også brukes til å kontrollere enkelte spill.

Les også testen av Sony Ericsson C905 - Her er den nye kamerakongen

Kamera i fokus

Kameraet har er spekket med innstillingsmuligheter og har praktiske funksjoner som ansiktsgjenkjenning.

Bildekvaliteten er derimot ikke like overbevisende. Vi har sett flere år gamle modeller med tilsvarende oppløsning ta bedre bilder. Når det er sagt er C510 forholdsvis rimelig til å være en kameratelefon med 3,2 megapikslers oppløsning, men den har hard konkurranse.

Hvis du for kan klare deg med litt mindre skjerm, ville vi ikke nølt med å valgt bort C510 til fordel for den lekre W890i. Den har nå falt så mye i pris at du faktisk får kjøpt den for samme pris som C510. På kjøpet får du da også en vesentlig bedre tilbehørspakke.

Les vår test av Sony Ericsson W890i

Alternativt kan du kikke på W595, som med unntak av fotolys har så og si alt C510 stiller med, pakket inn i en bedre innpakning.

Les også vår test av Sony Ericsson W595

Les hele testen av Sony Ericsson C510 på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse