Åpen time på Kjelsås Skole

Rektor Alf Hansen ved Kjelsås Skole tar gjerne imot flere foresatte i "åpen time" - hver fredag mellom klokken 15.00 - og 16.00.

Hver fredag kan foresatte droppe innom Kjelsås Skole for en prat. - En uformell setting som kan styrke dialogen mellom hjem og skole, sier rektoren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2006 kl 10:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Kjelsås: I februar mottok foresatte til barna ved Kjelsås skole invitasjon til å delta i "åpen time", hver fredag ettermiddag, fra klokken tre til fire.

– Tanken er å skape en uformell arena hvor vi sammen kan diskutere de ulike temaene som berører barnas skolegang. Saker som man ønsker å ta opp kan meldes inn i forkant, gjerne via mail. Skolens ledelse har det faglige ansvaret, sier rektor Alf Hansen.

Prøveordning

Rektoren forteller at dette er en prøveordning, som vil bli vurdert fortløpende.

– Oppmøtet har hittil vært begrenset. Vi håper likevel at ordningen etter hvert blir bedre kjent, og at flere foresatte tar turen innom når de har noe "på hjertet". Vi er klar over at klokken tre kan være litt tidlig for noen, men foreløpig ser vi ikke noe annet mulig tidspunkt, sier Hansen.

Byggeprosess og trygghet

Temaer som hittil har blitt diskutert har blant annet vært rundt byggeprosessen ved skolen.

– Rehabiliteringen går sin gang, men vi svarer gjerne på flere spørsmål. Byggeprosess og mye snø gjør ting litt mer kaotisk. Vi har blant annet sendt ut en oppfordring til alle foresatte om helst ikke å kjøre bil ned Asbjørnsens vei, for å unngå farlige trafikksituasjoner, sier Hansen.

Han forteller videre at åpen time har tatt opp spørsmål rundt den nye lærerplanen, som trer i kraft til høsten. Andre har luftet tanker rundt rundt elevenes trygghet i skoletiden, relatert til mobbing.

– Heldigvis er ikke det noe stort problem her på Kjelsås Skole, sier rektoren, og håper at flere foresatte vil bruke åpen time på fredagene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse