Åpent Bakeri åpner to nye filialer

Åpent Bakeri skulle ikke vokse. Men nå har selskapet akkurat åpnet sin tredje filial på Sandaker. Til våren åpner en fjerde filial. I Parkveien.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Det er Finansavisen som har snakket med Åpent Bakeri-gründer Øyvind Lofthus. Han sa til samme avis i fjor at han ikke hadde planer om å utvide. Men så fikk han et større produksjonslokale. Og dermed mer kapasitet. Og dermed ble det aktuelt å åpne flere filialer likevel. Finansavisen slår fast at Åpent Bakeri har vært en økonomisk suksess både for Lofthus, hans slekt og venner samt medgründer Emmanuel Rang. Siden starten i 1998 har virksomheten gitt et samlet overskudd før skatt på 20 millioner kroner. Ni millioner er tatt ut i utbytte. De ssite årene har omsetningen ligget oppunder 30 millioner kroner med driftsmarginer opp mot 20 prosent.

I sommer kjøpte konkurrenten United Bakeries opp 40 prosent av aksjene i Åpent Bakeri. Lofthus påpeker overfor Finansavisen at både det nye produksjonslokalet i Maridalsveien og de to nye filialene var i boks før den nye eieren kom inn. Lofthus forteller at han fortsatt anser United Bakeries som en konkurrent, selv om de nå er inne på eiersiden. Men konseptene er forskjellig, og de to partnerne kommer godt overens. Øyvind Lofthus sier han regner med en årlig omsetning på rundt 60 millioner kroner i året når de to nye filialene er i full sving.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse