ANNONSE
Annonse

Åpent budsjettmøte, status i Grefsenveien og planer for Disenjordet

Gransjordet, ved Disen trikkeholdeplass, har vært gjenstand for mange forslag de siste årene. Grefsen Tennisklubb ønsket tennishall, men vedtaket i bystyret ble avslått av Fylkesmannen. Nå vil Grefsen og Disen vel ha en idédugnad. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

2. november klokken 17 holdes den første åpne budsjettkonferansen i Nordre Aker på flere år. Etterpå blir det BU-møte, der blant annet Grefsenveien og fremtiden for Disenjordet står til behandling.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.11.2017 kl 09:33

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NYDALEN: Klokken 17 torsdag 2. november kan hvem som helst sitte på tilhørerbenken når bydelsadministrasjonen presenterer det foreløpige budsjettarbeidet for bydelens politikere.

Bydelsutvalget ønsket å holde konferansen lukket for publikum, slik den har vært de siste årene.

Venstre, som eneste parti, protesterte mot ordningen, og etter at bydelsadministrasjonen hadde undersøkt nærmere med rådhusets jurister ble det klart at det etter Kommuneloven ikke er tillatt å holde politiske møter lukket i Oslo kommune.

Dermed inviteres bydelens befolkning til å få innblikk i hvordan bydelsadministrasjonen planlegger å bruke bydelens økonomiske ramme, som er på omlag 1,5 milliarder kroner, neste år. Møtet holdes i BU-salen, Nydalsveien 21, klokken 17.00,

Grefsenveien

Deretter fortsetter det ordinære bydelsutvalgsmøtet klokken 18.00. Dette er, som alltid, åpent for publikum, og starter med Åpen halvtime, der innbyggerne kan adressere politikerne med det de måtte ha på hjertet.

Videre på sakskartet står blant annet status for anleggsgjennomføringen i Grefsenveien, som starter til våren. Trikkelinjen skal skiftes ut for å klargjøres for testkjøring av nye trikker, samt at hovedvannledningen under gata skal byttes. Anleggsperioden vil vare i 16 måneder, og trikken slutter å gå i mai neste år. Bymiljøetaten vil komme for å redegjøre for prosessen.

LES OGSÅ: Er det den dårlige asfalten i Grefsenveien som er årsaken til at bilen knakk?

Disenjordet

Lokalpolitikerne skal også behandle et innbyggerforslag om Disenjordet (Gransjordet). Grefsen og Disen vel fremmet i siste BU-møte før sommeren et initiativ om å utvikle jordet for allmenheten. De foreligger flere forslag til hvordan jordet kan utvikles.

Forslaget om forkjørsvei i Bergensgata og Maridalsveien ligger også til behandling. Bakgrunnen er at Bymiljøetaten foreslår å skilte forkjørsvei i Maridalsveien mellom Badebakken og Skar og i Bergensgata mellom Moldegata og Maridalsveien.

Bydelsutvalget skal også uttale seg om oppstartsmøte til utbyggingen i Gaustadalleen 30. Statsbygg har fått i oppdrag fra Kunnskapsdepartementet å igangsette skisseprosjekt for
et nytt bygg for klinikkfasilitetene ved Odontologisk fakultet. Det eksisterende Nemko-bygget foreslås revet.

T-banetunnel og SaLTO

Forslaget til ny sentrumstunnel for T-banen kal også behandles. Denne vil imidlertid ikke fysisk gå i Nordre Aker, men kan påvirke innbyggerne i bydelen ved at fremtidige reisemønstre endres.

LES OGSÅ: På Sagene går debatten om det er T-bane eller S-bane som egner seg best for sentrumsbydelene

Bydelsutvalget har også saken om å opprette en regional Oslo vest-styringsgruppe for SaLTo, Oslo kommune og Oslo politidistrikts samarbeidsmodell om rus- og kriminalitetsforebyggende arbeid blant barn og unge. Det er de vestlige bydelene Frogner, Vestre Aker, Nordre Aker og Ullern, som ønsker dette, i samarbeid med Utdanningsetaten, Majorstuen politistasjon og
Sentrum politistasjon.

Hele sakskartet, med vedlegg, finner du på bydelen nettsider.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse