Åpner for å utsette den nye Frysja-skolen

Dette er tomten i Frysjaveien 31 som Oslo kommune har kjøpt og omregulert til skoleformål. I dag ligger det et kontorbygg på eiendommen. Illustrasjonen viser planlagt bebyggelse på oversiden av Frysjaveien. (Illustrasjon: Stor-Oslo Eiendom)

Den nye skolebehovsplanen definerer ferdigstillelsen av Frysja barneskole som «fleksibel».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.03.2018 kl 11:28

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Det foreslås ingen nye tiltak for bydelen i skolebehovsplanen 2019 - 2028, men det åpnes for å flytte på ferdigstillelse av Frysja barneskole.

Dette fremgår av skolebehovsplanen 2019-2028 som Utdanningsetaten i dag har sendt på høring.

Her kan du lese hva skolebehovsplanen fra i fjor ønsket for Nordre Aker: To nye skoler og en utvidelse.

Frysja skole

Ny barneskole på Frysja med flereidrettshall er planlagt for å møte den forventede boligutviklingen i området. Det har i tidligere skolebehovsplan vært foreslått ferdigstillelse i 2021, men behov og kapasitet i området tilsier at ferdigår kan være fleksibelt og er derfor ikke definert, ifølge Utdanningsetaten.

Det foreslås ingen nye tiltak i bydelen, men ungdomsskolekapasiteten må ses i sammenheng med de nye skolene i Bydel Sagene, i tillegg til den vedtatte utvidelsen av Engebråten skole, skriver etaten i forslaget til skolebehovsplan.

LES OGSÅ: Hva bør skolen hete? Mener kommunen begår en grov navnesynd ved å kalle området Frysja

Blindern

Det er også tidligere vedtatt ungdomstrinn med byomfattende tilbud ved Blindern videregående skole og samarbeid med Universitetet i Oslo. Samarbeidet planlegges utvidet med samlokalisering med Den tyske skole og Den franske skole i Sognsveien 80.

Ny ungdomsskole på Voldsløkka er tidligere vedtatt. Etter den foreslåtte planen vil elever fra skolene Berg og Bjølsen, samt deler av Tåsen skoles elever, sokne til den nye skolen på Voldsløkka.

Utdanningsetaten foreslår i tillegg en helt ny skole et annet sted i Bydel Sagene. Elever ved Fernanda Nissen skole i Nydalen, og Lilleborg skole, vil etter planen sokne til denne. Det gjennomføres egen lokal høring av mottaker- og avgiverskoler før dette besluttes, senest høsten før endringen trer i kraft. Bystyret vedtok nylig å omregulere Lilleborg-tomta i treschows gate 16, som ligger lang Akerselva, til blant annet skole og park, ikke bolig (Sagene Avis).

SJEKK DIN VEI: Her skal det ryddes for snø i uke 10

LES OGSÅ:

Klart for de 900 første Frysja-boligene

Boligutvikler mener kommunen kupper tomt til skoleformål

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse