Åpner for barneskole i Nydalen

Foran fra venstre: Marianne Haahjem, Korsvoll FAU, Egil Haga, Maridalen FAU og Brita Opheim Sauar, Kringsjå FAU. Bak fra venstre: Ola Ringsaker, Engebråten FAU, Ingrid Willetts, Nordberg FAU, Erik Borge Skei, Grefsen FAU, Cathrine Dannevig, Tåsen FAU og Sven Erik Berget, Kjelsås FAU. Foto: Kristin Tufte Haga

Utdanningsetaten vurderer ungdomsskole i Nydalen. - Men etaten har gitt signaler om at det like gjerne kan bli en barneskole, sier Foreldreaksjonen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDRE AKER: - I vårt møte med Utdanningsetaten (UDE) like før påske, ga etaten signaler om at den nå reelt vurderer å fremme forslag om en ny barneskole i Nydalenregionen, selv om man fortsatt utreder området som et alternativ for bydelens nye ungdomsskole, forteller talsmann for Fellesaksjonen for skoler i Nordre Aker, "Foreldreaksjonen", Erik Skei.

LES OGSÅ: UDE har forslag på Nydalen-tomt

Prekært

Før påske skrev Nordre Aker Budstikke om barneskolene i bydelen, som alle - unntatt Maridalen - er fulle. Flere av barneskolene har også ventelister.

- Neste høst blir situasjonen prekær. I møtet før påske sa UDE selv at vedtatt utvidelse på Tåsen, Kjelsås og Grefsen - med omkring 3-400 plasser samlet - ikke vil bli tilstrekkelig. Etaten vurderer nå alle alternativer; Utvidelse av Ullevål og/eller en helt ny skole i Ullevål/Tåsen/Nydalen-regionen, forteller Skei.

Elevanalyse

I tillegg har UDE Grefsen vgs. inne som det andre alternativet til ny ungdomsskole i skolebehovsplanen - planen skal legges ut på høring før sommeren.

- Vi har ønsket en analyse fra etaten over hvilke ungdomsskoleelever som eventuelt skal gå på skole i Nydalen, men den analysen hadde ikke etaten klar. Men aksjonen holder fast ved at det beste alternativet som ny ungdomsskole er Grefsen vgs., sier Skei.

Mer samstemte- Vi er mer spente enn ubetinget optimistiske i forhold til den kommende skolebehovsplanen. Men uansett er det positivt at UDE nå har en mer samstemt virkelighetsoppfatning med foreldreaksjonen av skolesituasjonen i Nordre Aker, sier talsmannen for aksjonen, som består av FAU-representanter fra alle bydelens barne- og ungdomsskoler.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse