Åpner for barneskole i Nydalen

Foran fra venstre: Marianne Haahjem, Korsvoll FAU, Egil Haga, Maridalen FAU og Brita Opheim Sauar, Kringsjå FAU. Bak fra venstre: Ola Ringsaker, Engebråten FAU, Ingrid Willetts, Nordberg FAU, Erik Borge Skei, Grefsen FAU, Cathrine Dannevig, Tåsen FAU og Sven Erik Berget, Kjelsås FAU. Foto: Kristin Tufte Haga

Utdanningsetaten vurderer ungdomsskole i Nydalen. - Men etaten har gitt signaler om at det like gjerne kan bli en barneskole, sier Foreldreaksjonen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: - I vårt møte med Utdanningsetaten (UDE) like før påske, ga etaten signaler om at den nå reelt vurderer å fremme forslag om en ny barneskole i Nydalenregionen, selv om man fortsatt utreder området som et alternativ for bydelens nye ungdomsskole, forteller talsmann for Fellesaksjonen for skoler i Nordre Aker, "Foreldreaksjonen", Erik Skei.

LES OGSÅ: UDE har forslag på Nydalen-tomt

Prekært

Før påske skrev Nordre Aker Budstikke om barneskolene i bydelen, som alle - unntatt Maridalen - er fulle. Flere av barneskolene har også ventelister.

- Neste høst blir situasjonen prekær. I møtet før påske sa UDE selv at vedtatt utvidelse på Tåsen, Kjelsås og Grefsen - med omkring 3-400 plasser samlet - ikke vil bli tilstrekkelig. Etaten vurderer nå alle alternativer; Utvidelse av Ullevål og/eller en helt ny skole i Ullevål/Tåsen/Nydalen-regionen, forteller Skei.

Elevanalyse

I tillegg har UDE Grefsen vgs. inne som det andre alternativet til ny ungdomsskole i skolebehovsplanen - planen skal legges ut på høring før sommeren.

- Vi har ønsket en analyse fra etaten over hvilke ungdomsskoleelever som eventuelt skal gå på skole i Nydalen, men den analysen hadde ikke etaten klar. Men aksjonen holder fast ved at det beste alternativet som ny ungdomsskole er Grefsen vgs., sier Skei.

Mer samstemte- Vi er mer spente enn ubetinget optimistiske i forhold til den kommende skolebehovsplanen. Men uansett er det positivt at UDE nå har en mer samstemt virkelighetsoppfatning med foreldreaksjonen av skolesituasjonen i Nordre Aker, sier talsmannen for aksjonen, som består av FAU-representanter fra alle bydelens barne- og ungdomsskoler.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...