Åpner for gjennomkjøring mot Årvoll

Slik så det ut i Grefsenveien mandag ettermiddag, etter rushtiden. FOTO: Sporveien/Linda Nøkleby Amundsen

Sporveien beklager at forholdene i Grefsenveien fortsatt er kaotiske. Tirsdag ettermiddag åpnes det for gjennomkjøring via Lofthusveien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.05.2017 kl 08:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: – Forholdene i Grefsenveien er fortsatt vanskelige, og det beklager vi i Sporveien dypt, nå kan det se ut som det er funnet en løsning, og ingen er mer glade for det enn vi, skriver selskapet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

NB! Mange lesere meldte om at veien likevel var stengt tirsdag kveld. Her svarer Sporveien på hva som skjedde. Onsdag bekrefter de at Lofthusveien igjen er åpen for gjennomkjøring.

Arbeid på skinnegangen

Kjelsåsveien er stengt ved trikkehallen på Grefsen på grunn av arbeid med skinnegangen. Etter en kort periode med åpning i rushtiden, måtte veien likevel stenges permanent i forrige uke.

Det har skapt store forsinkelser i Grefsenveien, både for bil- og kollektivtrafikk.

– I snitt har trikken vært 15 minutter forsinket ned Grefsenveien, sier Jan Rustad i Sporveien, til Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ: Se så flott det har blitt på Rønningen folkehøgskole!

Åpner ved Lofthus

For å avlaste rushtrafikken åpnes nå Lofthusveien for gjennomkjøring. Sporveien skriver i en pressemelding tirsdag:

«Stengingen av Kjelsåsveien skaper fortsatt problemer for trafikkavviklingen i Grefsenveien, med til dels kaotiske forhold. Som et strakstiltak har Bymiljøetaten besluttet å åpne Lofthusveien for trafikk, så lenge stengingen av Kjelsåsveien vedvarer mens trikkens skinnegang oppgraderes.

Det innebærer at det nå er etablert en alternativ kjørerute til og fra Kjelsåsplatået over Lofthus og ned til Trondheimsveien. Lofthusveien vil være åpen til og med fredag 2.juni.

Sporveien er svært glad for dette tiltaket - og setter pris på den utviste samarbeidsviljen fra Bymiljøetaten for å finne en løsning. Dersom du ikke kan reise kollektivt er dette et godt alternativ i de dagene arbeidene pågår. En annen mulighet er å kjøre om Frysja og ned Maridalsveien.»

Det er altså de fysiske sperrene i Lofthusveien, like før Årrundveien, som er åpnet midlertidig. Det gjelder ikke bussbommen i Frennings vei.

Se bildet større

Det er denne sperringen i Lofthusveien som åpnes fram til fredag 2. juni. SKJERMBILDE/GOOGLE

– Det er en sterkt oppfordring til bilistene om ikke å kjøre Grefsenveien, slik at vi unngår forsinkelser med trikken, sier Rustad.

Arbeidene i Kjelsåsveien er beregnet avsluttet fredag 2. juni.

LES OGSÅ: Lofthusveien VAR åpen, men ble stengt igjen

Uklart i Grefsenveien

Til sommeren starter også arbeidene med å oppgradere Grefsenveien. Hvordan det vil påvirke trafikkavviklingen, gjenstår å se.

Bymiljøetaten har ikke landet på hvilken løsning de skal velge for Grefsenveien, ettersom bestillingen fra byrådet sier at kollektivtransport og sykkel skal prioriteres. Les mer om planene for Grefsenveien her!

LES OGSÅ: Høyre og Venstre snur – men de kunne ha skapt ro på nedre Grefsen for et halvt år siden

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse