Åpner for ungdomsskole på videregående

FAU ved Engebråten skole vil heller ha flere brakker enn å sende elevene til Grefsen videregående.

Bydelsutvalget støtter Utdanningsetatens forslag, men FAU ved Engebråten synes ikke ideen om en ungdomsskoleklasse på Grefsen videregående er noen god ide.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.05.2008 kl 10:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
GREFSEN/ENGEBRÅTEN: Bydelsutvalget (BU) behandlet i går Aps forslag om å allerede fra høsten av å opprette en ungdomsskoleklasse på Grefsen videregående, selv om byrådet/Utdanningsetaen (UDE) i mellomtiden har sagt ja til en slik løsning.

I tillegg møtte leder for Engebråten FAU (Foreldrearbeidsutvalget), Erik Høydal, i BUs åpne halvtime. FAU synes ikke ideen om en ungdomsskoleklasse på vgs-skolen allerede fra høsten av er noen god ide.

– Det er mange grunner til at det er en mye bedre løsning å få satt opp flere paviljonger på Engebråten, sa Høydal, og orienterte om at FAU Engebråten har tilskrevet byrådet om det samme.

BU diskuterte saken, og administrasjonen skal på fullmakt fra BU utforme vedtak i saken, som i hovedsak vil bestå i at bydelens barn må få gå på bydelens skoler.

BU er positiv til flere paviljonger på Engebråten, men støtter også Utdanningsetaten/byrådets forslag om ungdomskoleelever på vgs.-skolen allerede fra høsten av.

– Poenget er at løsningen med Grefsen vgs. er for å hindre at bydelens barn sendes ut av bydelen, og at UDE/byrådet foreløpig ikke har sagt ja til flere paviljonger på Engebråten. Men flere paviljonger på Engebråten er klart det aller beste alternativet, understreker Ivar Christiansen (Ap).

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse