– Åpner for ungdomsskole

Grefsen videregående kan bli permanent ungdomsskole.

– Mulighetsstudien åpner for at Grefsen vgs. kan bli ny ungdomsskole, sier leder av bystyrets kultur- og utdanningskomité, Knut Even Lindsjørn (SV).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.11.2008 kl 10:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: I forrige uke fortalte skolebyråd Torger Ødegaard (H) til Nordre Aker Budstikke at Grefsen videregående fortsetter som midlertidig ungdomsskole i 2011, når vgs. elevene etter planen skal flytte til ny skole i Nydalen.

Mulig permanent

Men Ødegaard ville ikke si noe om hva den ferske mulighetsstudien sier om Grefsen som mulig ny permanent ungdomsskole i bydelen, og sa i stedet at det var noe som eventuelt kom i betraktning i forhold til neste års skolebehovsplan.

Leder av bystyrets kultur- og utdanningskomité, Knut Even Lindsjørn (SV), kan derimot si noe om utredningen.

– Jeg kjenner til at mulighetsstudien for Grefsen vgs. åpner for at skolen kan bli en ny ungdomsskole. Det er positivt at byråden nå ser behovet for at skolen kan komme med i neste skolebehovsplan, sier Lindsjørn.

Ber om redegjørelse

– Jeg vil ta initiativ til at byrådet allerede fra nyttår kan starte planleggingen av hvorvidt ny ungdomsskole på nåværende Grefsen vgs. skal bli permanent eller ikke. Den avklaringen må komme i skolebehovsplanen, og ikke i 2011, sier Lindsjørn.

– Jeg vil be om at byråd Ødegaard kommer i neste kultur- og utdanningskomitemøte (19.11.) og redegjør for mulighetsstudien. Så får vi ta det derfra, sier Lindsjørn.

Nordreakerbudstikke.no følger saken.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse