Åpner nød- innkvartering på Sogn

Eline Sundt er glad hun har et sted å bo når studiehøsten starter. Nesten 5000 studenter står i boligkø i Oslo. Igjen åpnes det nødinnkvartering på Sogn.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2009 kl 16:08

SOGN/TULINLØKKA: - Jeg flyttet inn her for et halvt år siden, sier den snart heltids-master studenten i Informasjon og matematikk på Blindern, Eline Sundt. Tulinløkka studenthus var midt i blinken, og faktisk førstevalget på bolig for Eline, som nylig har kommet hjem fra et utenlandsopphold i Paris som Erasmus -student.

Selv om Eline ikke selv kjenner så mange studenter som står uten bolig, føler hun seg svært heldig når hun får vite at det per i dag er i underkant av 5000 studenter som ikke har et sted å bo.

Kommunikasjonsdirektør i Studentsamskipnaden i Oslo, (SiO) Nina Langeland, bekrefter at de fleste vil bo sentrumsnært i hovedstaden.

- Ja , det er alltid for boligene i sentrum at ventelistene er lengst, sier Langeland.

Nødinnkvartering

Per i dag står cirka 3100 på venteliste for bolig hos SiO.

- Vi setter opp et midlertidig mottak på Sogn studentby (7.-31. august, journ.anm.), for de som ikke har fått seg bolig, sier Langeland. I fjor var det rundt 40 studenter som sov på madrasser på gulvet , og i år kan det raskt bli flere.

Hos Oslo og Akershushøgskolenes studentsamskipnad (OAS) opplyser Jane Sofie Svendsbø at det er 1500 studenter på venteliste.

- Vi innkvarterer studenter uten bolig fra 17. august i Bjerregaardsgate, sier Svendsbø som regner med at flere vil benytte seg av tilbudet. Det blir lagt ut madrasser i fellesarealene for de som trenger et midlertidg botilbud.

Løser seg

Langeland oppfordrer alle foreløpige bostedsløse studenter til å holde motet oppe,

- Jeg anbefaler folk å takke ja til den boligen de får tilbud om, og eventuelt bytte senere, sier Langeland, som også sier at det pleier å se lysere ut om noen måneder.

- Hold motet oppe, for det pleier å løse seg i oktober, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon