Åpner nød- innkvartering på Sogn

 

Eline Sundt er glad hun har et sted å bo når studiehøsten starter. Nesten 5000 studenter står i boligkø i Oslo. Igjen åpnes det nødinnkvartering på Sogn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.08.2009 kl 16:08

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Eline Sundt trives på studenthybelen på Tulinløkka.

SOGN/TULINLØKKA: - Jeg flyttet inn her for et halvt år siden, sier den snart heltids-master studenten i Informasjon og matematikk på Blindern, Eline Sundt. Tulinløkka studenthus var midt i blinken, og faktisk førstevalget på bolig for Eline, som nylig har kommet hjem fra et utenlandsopphold i Paris som Erasmus -student.

Selv om Eline ikke selv kjenner så mange studenter som står uten bolig, føler hun seg svært heldig når hun får vite at det per i dag er i underkant av 5000 studenter som ikke har et sted å bo.

Kommunikasjonsdirektør i Studentsamskipnaden i Oslo, (SiO) Nina Langeland, bekrefter at de fleste vil bo sentrumsnært i hovedstaden.

- Ja , det er alltid for boligene i sentrum at ventelistene er lengst, sier Langeland.

Nødinnkvartering

Per i dag står cirka 3100 på venteliste for bolig hos SiO.

- Vi setter opp et midlertidig mottak på Sogn studentby (7.-31. august, journ.anm.), for de som ikke har fått seg bolig, sier Langeland. I fjor var det rundt 40 studenter som sov på madrasser på gulvet , og i år kan det raskt bli flere.

Hos Oslo og Akershushøgskolenes studentsamskipnad (OAS) opplyser Jane Sofie Svendsbø at det er 1500 studenter på venteliste.

- Vi innkvarterer studenter uten bolig fra 17. august i Bjerregaardsgate, sier Svendsbø som regner med at flere vil benytte seg av tilbudet. Det blir lagt ut madrasser i fellesarealene for de som trenger et midlertidg botilbud.

Løser seg

Langeland oppfordrer alle foreløpige bostedsløse studenter til å holde motet oppe,

- Jeg anbefaler folk å takke ja til den boligen de får tilbud om, og eventuelt bytte senere, sier Langeland, som også sier at det pleier å se lysere ut om noen måneder.

- Hold motet oppe, for det pleier å løse seg i oktober, sier hun.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse