Åpnet barnehage

 

Mandag koste Svenn Kristiansen (FrP) seg i rollen som fungerende ordfører. Jobben var å åpne en ny barnehage i Nydalen. Ivar Brynildsen

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2007 kl 11:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nydalen: FrP er som kjent svært opptatt av privatisering av offentlige tjenester. Ikke minst mener Svenn kristiansen og hans partifeller at barnehagedrift både kan og bør overlates til private i så stor utstrekning som mulig. Således var det en ekstra fornøyd Svenn Kristiansen som kunne forestå den høytidelige åpningen av Eventyrstua Barnehage i Gunnar Scheldrups vei 11 i Nydalen. Dette er en barnehage som eies og skal drives av barnehagegruppen AS, et privat selskap som allerede driver to barnehager i Oslo og to i Bærum.Eventyrstua ligger i en helt moderne boligblokk. hele første etasje er satt av til viltre barn i alderen 0 til seks år.

I juni var det vanskelig å forstå at etasjen kunne stå ferdig til barnehage allerede i slutten av august. da var det bare et tomt råbygg. Men mandag var alle møbler og faciliteter på plass. 25 ansatte funklet sammen med barn og foreldre. samt representanter fra både rådhuset og Bydel Nordre Aker. 100 nye barnehageplasser betyr i teorien at nesten en tredjedel av barnehagekøen i bydelen er borte. Liten trøst for dem som fortsatt står i kø. Stor lykke for dem som nå kan levere sine barn hver morgen til en tipp topp barnehage med solid stab og fine utearealer.

Svenn kristiansen berømmet Barnehagegruppen AS for innsatsen frem til åpningsdagen og ønsket dem lykke til videre. han unnlot ikke å fokusere på viktigheten av private drivere. I dag har Oslo 25.000 barnehageplasser. 10.000 av dem er private. Uten private drivere hadde det enorme barnehageløftet i Oslo kommune vært en umulighet, sa Kristiansen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse