Apple øker

Selger Jon Amundsen og kunde Vikki Walle-Hansen i Apple-butikken på Ullevål.

Apple-produkter selges i dag fire butikker i Norge, hvorav en på Ullevål. Salget øker formidabelt!

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Ullevål: Dag Straumsheim er daglig leder for Humac i Norge, som selger Apple-produktene. De fleste har etter hvert lært seg hva en Ipod er for noe. De små og lekre musikkmaskinene er blitt umåtelig populære, og nærmest synonymt for mp3-spillere. Men det er ikke Ipod som står for omsetningsøkningen. Derimot Mac, datamaskinene fra Apple, samt tilbehør til disse. Interessen for Apple er stor, og blir helt sikkert ikke mindre etter at den etterlengtede Iphone forleden ble presentert av Apple-sjef Steve Jobs.

I vinden- Apple er i vinden, og vi har til tider hatt problemer med å skaffe nok produkter. Salget i antall enheter økte med et tosifret prosentnivå i fjor, sier Straumsheim til Dagens Næringsliv. Han forteller at det helt sikkert vil åpne flere Apple-forretninger i år. Han vil ikke si hvor, bare at han vil ha dem raskest mulig.

Størst på utdanning

Apple oppgir ikke sine salgstall i Norge. Men ifølge analyseselskapet Gartner økte selskapets markedsandel fra 2,3 prosent i tredje kvartal 2005 til 3,3 prosent i 2006, skriver Dagens Næringsliv. Innen utdanningssektoren er selskapet nå størst, med en andel på 27,7 prosent i fjerde kvartal i fjor. Bjørn Tore Brevik i Eplehuset driver fire butikker i Norge. I fjor omsatte selskapet han leder for 100 milioner kroner mot drøyt 60 millioner kroner året før. De yngre kjøperne strømmer til.

Brevik sier til Dagens Næringsliv at brukerne av Mac-maskiner fortsatt er sterke ambassadører for produktene. Nye kjøpere og brukere betyr stadig flere ambassadører, og slik fortsetter veksten. Viktig er selvfølgelig at Apple stadig tilbyr nye produkter, ikke minst på maskinsiden. Overgangen til Intel-prosessorer og den nye og rimelige bærbare maskinen MacBook har satt fart i salget.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse