Arbeidsledigheten har gått kraftig ned i Oslo i år

... og nedgangen er desidert størst blant menn.

Ved utgangen av desember var 10.079 personer er registrert som helt ledige hos NAV i Oslo. Dette er en reduksjon på 13 prosent sammenliknet med i desember i fjor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.12.2011 kl 13:21

OSLO: - Oslo har i 2011 hatt en solid reduksjon i ledigheten. Reduksjonen kom i første halvår, mens i andre halvår 2011 har ledigheten stabilisert seg, sier Tom Daniel Ø. Sunde, fylkesdirektør i NAV Oslo.

3,0 prosent av Oslos arbeidsstyrke er helt arbeidsledige.

Størst reduksjon i bydel Vestre Aker

Vestre Aker er med en ledighet på 1,6 prosent bydelen i Oslo med lavest ledighet. Høyest arbeidsledighet finner vi i Bydel Stovner, hvor 4,5 prosent av arbeidsstyrken er helt arbeidsledige ved utgangen av desember.

Den bydelen med kraftigst reduksjon i ledigheten (-24 prosent) sammenliknet med desember i fjor var Vestre Aker.

Bydelen med den laveste reduksjonen i ledigheten var bydel Søndre Nordstrand. Her har antallet helt arbeidsledige hatt en nedgang på 2 prosent sammenlignet med desember i fjor.

Størst ledighetsnedgang for menn

Ved utgangen av desember var 5 772 menn helt arbeidsledige i Oslo. Det er en nedgang på 19 prosent fra samme tid i fjor.

I samme periode har ledigheten blant kvinner blitt redusert med 5 prosent. Det er nå 4 307 helt arbeidsledige kvinner i Oslo.

 

REGISTRERTE HELT LEDIGE VED UTGANG AV DESEMBER 2011:

 

Navn på NAV lokalkontor

Antall ledige personer

I prosent av arbeidsstyrken

Endring fra samme måned i fjor

Endring i % fra samme mnd i fjor

Frogner

846

2,6 %

- 195 personer

- 19 %

St. Hanshaugen

634

2,8 %

- 70 personer

- 10 %

Sagene

557

2,5 %

- 68 personer

- 11 %

Grünerløkka

1249

4,1 %

- 170 personer

- 12 %

Gamle Oslo

1114

4,2 %

- 220 personer

- 16 %

Nordstrand

518

2,1 %

- 51 personer

- 9 %

S. Nordstrand

747

4,0 %

- 15 personer

- 2 %

Østensjø

519

2,2 %

- 60 personer

- 12 %

Alna

950

3,9 %

- 116 personer

- 11 %

Stovner

667

4,5 %

- 121 personer

- 15 %

Grorud

568

4,3 %

- 80 personer

- 12 %

Bjerke

595

4,1 %

- 71 personer

- 11 %

Nordre Aker

453

1,7 %

- 109 personer

- 19 %

Vestre Aker

375

1,6 %

- 116 personer

- 24 %

Ullern

274

1,7 %

- 81 personer

- 23 %

Andre enheter

13

0,0 %

+ 5 personer

+ 63 %

Sum Oslo fylke

10 079

3,0 %

- 1547 personer

-13 %

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon