Arbeidsuke på Engebråten skole

Anne Tollefsrud (15) hadde arbeidsuke på Ullevål Sykehus.

I uke 20 og 21 var det arbeidsuke på Engebråten skole. Vår arbeidsoppgave i Nordre Aker Budstikke var å intervjue fire elever på 9. trinn for å finne ut deres syn på arbeidsuka.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.06.2006 kl 11:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kristoffer Gustavsen (15) tilbragte arbeidsuka i Høyres Hus.

Se bildet større

Martin Tosterud (14) var studioassistent under arbeidsuka.

Se bildet større

Julie Backe-Bogstad og Pia Marie Næss Johansen.

Nordre Aker: Vi dro først til Zone 5 Studio, for å intervjue Martin Tosterud (14) i 9a-2 på Engebråten skole. Jobben hans i arbeidsuka er studioassistent;

Studioassistent

- Hva gjorde du på jobben i går og hva skal du gjøre resten av uka?

- I går drev jeg med retusjering som er redigering av bilder på photoshop. Senere i dag skal jeg være med å retusjere bilder til damebladet Tara, som er for kvinner i førtiårene, sier han.

Intervjuet blir avbrutt av at han må hjelpe til med å bære pakker. Da han kommer tilbake forteller han at han ikke vet hva han skal gjøre resten av arbeidsuka. Vi spør hva han synes om arbeidsmiljøet på arbeidsplassen; Martin mener at miljøet er godt og avslappet. Martin synes at jobben ikke er spesielt krevende;

- Men jeg tror det er krevende for de som jobber her til vanlig, sier han etter han har tenkt en stund.

Vi spør han om han kunne tenke seg å jobbe med studio i fremtiden. Han svarer engasjert at dette er en interessant og variert jobb og kunne godt tenke seg å jobbe med et studio.

- Hvordan skaffet du deg denne jobben?

- Det var vel egentlig pappa som fant denne jobben til meg, det var vel denne vi fant først.

Sykepleier

Vi drar ned til Ullevål Sykehus for å intervjue Anne Tollefsrud (15) for å finne ut hvordan det er å jobbe som sykepleier. Anne begynner med å fortelle at i går laget hun morsmelkerstatning hun, vasket og ryddet fordi det skal bil nytt melkekjøkken på sykehuset. I dag skal hun passe babyer. Vi lurer på hva hun skal gjøre resten av uka, og Anne forteller at hun ikke vet. Etter en stund kommer hun på at på mandag skal hun jobbe på skolen her på sykehuset.

- Hvordan synes du om miljøet her på sykehuset?

- Det er et veldig fint og koselig miljø. De jeg har jobbet med i dag har vært utrolig hyggelige, sier hun og smiler.

Vi spør om dette er en krevende jobb, Anne forteller at det ikke er krevende jobb for henne, men hun tror at det er krevende for di som jobber her. De må jo gi riktig medisindoseringer til spedbarn, og sånt.

- Hvordan skaffet du deg denne jobben?

- Jeg spurte mamma, fordi hun jobber jo som sykepleier på Ullevål Sykehus. Dette var en reservejobb, i tilfelle jeg ikke fant en annen jobb, svarer hun småflau.

Anne forteller entusiastisk at hun mener det er en god anledning til å se hvordan arbeidslivet er. Til slutt forteller Anne at hun kunne tenke seg å jobbe på sykehus, for eksempel lege eller noe lignende.

Unge Høyre

Etter mye leting fant vi endelig frem til Høyres hus. Vi var der for å intervjue Kristoffer Gustavsen (15), om hvordan hans arbeidsuke skal se ut.

- Jobbet du med noe spesielt i går?

- I går ryddet jeg, var litt på PC-en og leste noen papirer, men utover i uka blir det nok mer spennende. Da skal jeg hjelpe til i Unge Høyres Landsforbund, svarer han utrolig engasjert i samtalen.

- Hvordan er miljøet på arbeidsplassen?

- Den er strålende, jeg kjenner jo de fleste her. Den er den beste arbeidsplassen du kan få.

Vi spør han om han synes dette er en krevende jobb. Kristoffer syns at det er en passe krevende jobb;

- Det mest krevende jeg gjør er å hente kilder ut av tekster, forklarer han mens han beskriver med hendene.

Han sier også at det er en jobb som han kunne tenke seg å jobbe med i fremtiden. Han forklarer videre at å jobbe i Unge Høyre er en interessant og varierende jobb, med nye muligheter hver dag.

- Har du en arbeidsgiver som du kunne trives med i fremtiden?

- Ja, Stefan er en kjempe hyggelig fyr. Stefan føller opp utrolig bra, og er den beste arbeidsgiveren jeg kunne fått.

Kristoffer forteller at det var lett for han å skaffe denne jobben siden han er medlem av Unge Høyre. Vi takker for intervjuet og tar heisen ned.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse