Årets orienteringsbegivenhet

O-fest i regi av IL Koll

FØRSTE GANG: Iver Brevik Formo (3) løper for Lyn. - Jeg er en veldig stolt far, sier pappa Anders Formo.

Forrige uke var det orienteringsfest på Kollbanen ved Kringsjå.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

LIKER Å VÆRE UTE I NATUREN: Ingrid Skard.

Se bildet større

Christian Fredrik Borg fra Koll trives veldig godt ute i skogen. - Jeg har alltid holdt på med orientering og kjenner godt til Nordmarka, sier han. FOTO: ALLE FOTO: ANDREAS LINDBÆK

KOLLBANEN: Hele lokalmiljøet ble invitert til å prøve seg på orientering da Koll arrangerte sitt årlige o-løp på Kollbanen.

- Koll ønsker med dette å gi barn og familier i nærmiljøet en mulighet til å bli kjent med orientering på en sosial og hyggelig måte, sier Arne Tesli i Koll.

- Orientering er kult

Christian Fredrik Borg (9) fra Kringsjå begynte på orientering i fjor og trives veldig godt i skogen.

- Det er gøy å løpe og finne poster med kart og kompas i skogen. Jeg fikk mitt første kart i permen da jeg var ett år gammel, sier Christian Fredrik.

Han trives veldig godt i klubben og skryter av miljøet.

- Vi har gode treninger med flinke trenere. Orientering blir kult når vi har det så gøy på trening. I tillegg avslutter vi treningene med å spise kveldsmat, sier Christian Fredrik, som kjenner skogen veldig godt.

Årets begivenhet

IL Koll har lange og stolte tradisjoner i orientering, og den spennende skogsidretten har vært en del av idrettslaget helt siden starten i 1940.

Og torsdagens orienteringsfest er årets begivenhet i klubben.

- Dette er dagen vi mobiliserer resurser og kompetanse. Vi har et bredt tilbud. I dag er det med tre generasjoner, sier løpsleder Johan Lunde.

Klubben håper at de får rekruttert nye medlemmer etter o-løpet forrige uke.

- Vi har trening for de aller yngste hver torsdag klokken 18. Det er bare å møte opp og se om dette er en idrett som de liker, sier Lunde.

Ingrid Skard (10) fra Kjelsås har holdt på med orientering i fire år.

- Det er gøy å være ute i naturen. Selv om det kan være frustrerende å ikke finne postene, blir det ekstra gøy når du først finner de, sier hun.

Etter løpet fikk alle barna gullmedaljer og noe godt å spise.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse