Årsmøtet på Svetter’n

Riksantikvar Nils Marstein mottar blomster etter sin presentasjon for velstyret.

Storsalen på kulturhuset var holdt av til årsmøte i Grefsen og Disen vel, onsdag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.04.2008 kl 23:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN:– Jeg håper dette fører til at vi kan sette i gang arbeidet med Byantikvaren, sa styremedlem og tidligere styreleder Gudveig Aaby etter Riksantikvarens foredrag på årsmøtet.

Inspirerende foredragForedraget, som ble holdt av Riksantikvar, og lokal grefsenbeboer Nils Marstein, gikk i detalj på hva slags ideologi og resultater organisasjonen hans jobber etter. Marstein viste de oppmøtte ildsjelene lokalmiljøets arkitektoniske utbygging, blant annet som følge av trikkelinjen.

Ny-klassisistisk kulturminne

– Svetter’n er allerede på Byantikvarens gule liste, den er bygget omkring 1920 i Ny- klassisistiskstil, forteller Aaby om Kulturhuset i Kjelsåsveien.

Den tidligere kinoen eies av Grefsen og Disen vel, og har blitt pusset opp i løpet av 2007. Blant annet har Svetter’n fått nytt gulv i storsalen. Kulturhuset brukes av Bjølsen musikkorps, og kan tas i bruk for frivillige organisasjoner. I tillegg åpnes det en Kaffebar i første etasje rundt 15. april.

Riksantikvar Nils Marstein jobber daglig med noen av verdens vakreste byggverk, og mener Svetter’n er spesiell

– Bygget er sjarmerende på sin egen måte. Jeg har tilbrakt mye tid her, forteller han.

Godt år for vellet

Styreleder Harald Koht kunne fortelle at Grefsen og Disen vel har fått stabil økonomi, og at de har fått flere betalende medlemmer siden 2006.

– Grefsen har lange tradisjoner for velarbeidet – over 100 år. Det er godt å jobbe med noe felles sosialt og upolitisk for lokalsamfunnet, forteller styremedlem Gudveig Aaby.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse